Candemir: “Baro binamızı kendimiz yapacağız”

Candemir: “Baro binamızı kendimiz yapacağız”

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir, mevcut binada fiziksel olarak yaşadıkları sıkıntıyı aşmak için çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, “Binamızı uygun gördüğümüz yerde inşa edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin en büyük barolarından biri olan Kocaeli Barosu’nun kongresi, pandemi nedeni ile 3 kez ertelendi. Temmuz 2021’de nihayet yapılabilen kongrede Bahar Gültekin Candemir bir kez daha başkan seçildi. Aynı zamanda Kocaeli Barosu’nun ilk ve tek kadın başkanı olma unvanını kazanan Candemir, kongre sonrası ilk geniş açıklamalarda bulundu. Candemir yaptığı açıklamada, “Kocaeli de dahil olmak üzere baroların genel kurulları hukuka aykırı bir şekilde ertelenmişti. Biz 4. seferde kongremizi yapabildik. Geçtiğimiz ay da Barolar Birliği seçimlerini kurulla gerçekleştirdik. Erinç Sağkan yeni başkanımız oldu. Eskişehir’de yaptığımız bir ön seçimle Türkiye Barolar Birliği Başkan adayını belirledik. O ön seçimde Ankara ve Bursa Baro başkanları ile birlikte ben de aday oldum. Erinç Sağken birinci olurken, ben de ikinci çıktım.

“2 BİN 400 ÜYEYE YAKLAŞTIK”

Üye sayısını artırmak gibi bir hedefimiz yok. Amacımız iyi hizmet sunabilmek çünkü üye katılımı bizim kontrol edebileceğimiz bir konu değil. Kocaeli Barosu’nun 2 bin 400’e yaklaşan üye sayısı söz konusu. Bu çok ciddi bir rakam. 2018’de göreve başladığımdan bugüne kadar 800’e yakın meslektaşımız yemin etti. Meleğimiz ciddi anlamda bir enflasyon yaşıyor. Neredeyse her mahalleye bir hukuk fakültesi açılıyor ve çok sayıda mezun var. Avukatlığa baştan itibaren belirttiğimiz gibi sınav düzenlemesi gelmediği için kolay elde edilebilir bir meslek olarak görülüyor. Sav, savunma ve iddia, yargının üç sac ayağıdır. Savunma hakkının yegâne temsilcisi olan avukatlar yargının zorunlu unsuru. Dışarıdan bu kadar kolay elde edilebilir bir meslek imajı ortadan kaldırılmalı.

 

“YENİ BİNA İÇİN YERLER VAR”

Yeni binamız için Türkiye Barolar Birliği’nden bir talebimiz var. Geçtiğimiz yıllarda da konuyla ilgili talebimiz olmuştu fakat önceki yönetimden destek alamadık. Türkiye’deki barolara bakıldığında kendi hizmet binası olmayan nadir barolardan biriyiz. Hepsi İzmit’te olan yerler bulduk. Hedefimiz bu yıl içinde yeni binamızın açılış yapmak. Çünkü çok uzun zamandır dile getirdiğimiz bir talebimiz hayata geçirilecek. Binayı inşa edeceğiz, satın almayacağız. Barolar Birliği’nin yeni yönetimi de bize destek verecek. Böylece mağduriyetimizin sona ereceğine inanıyorum” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.