Çanakkale’den dersler alınmalı!

Çanakkale’den dersler alınmalı!

 Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısı ile bir mesaj yayınladı ve Çanakkale zaferinden dersler alınması...

 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısı ile bir mesaj yayınladı ve Çanakkale zaferinden dersler alınması gerektiğini söyledi.         

Umudun bittiği yerde imanın, gücün tükendiği yerde azmin, silahın olmadığı yerde yüreğin coştuğu ve dünyada eşi benzeri görülmemiş çetin bir savaşa sahne olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.

Çanakkale geçilmez” dedirten kahramanlarımız, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurmuş, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımız güçlü biçimde ortaya konulmuştur. Bu başarı tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bu şanlı zafer, Türk Milleti’nin bağımsızlık yolunda fedakarlığının, inancı uğrunda şehadet kararlılığının kanıtıdır. Şehitlerimizin ulvi kanlarıyla çizilen tarihimizin en yüce, şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak, gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir.” Dedi. Vali Aksoy ayrıca, “Milli Mücadele inancının ve ruhunun ilk meşalelerinin yakıldığı Çanakkale Zaferi’nden 103 yıl sonra da milletimiz aynı inanç, kararlılık ve ruhla geçmişine, bugününe ve geleceğine sahip çıkmaya devam etmektedir. Milletimizin birliğini, vatanımızın bütünlüğünü, devletimizin bekasını hedef almaya çalışanlar geçmişte olduğu gibi bugün de karşılarında Çanakkale ruhunu bulmuşlardır. Bu ruh ilelebet düşmanlarımızın korkulu rüyası olacaktır. Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimiz gönlümüzün en yüce mertebesinde daima saygı ve sevgiyle anılacak ve onların yazdığı kahramanlık destanı, kadınımız, erkeğimiz, gencimiz, yaşlımız ve bağımsızlık aşkımız ile daima geleceğe uzanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle;  Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutluyor, bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Türk Milleti’nin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.