Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yılı kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yılı kutlandı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü vesilesiyle Gebze Şehitliği’nde anma töreni düzenlendi.

Gebze Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İşlek, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, İyi Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Umut Aydoğdu, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile şehit aileleri ve gaziler dernek başkanı Mahmut Kaya, siyasi parti temsilcileri, askerî erkan, şehit aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende, askerler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi.

“HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPMAYA HAZIRIZ”

Daha sonra şehitlik içerisindeki Anıta sırasıyla; Gebze Kaymakamlığı, Gebze Belediyesi ve Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği çelenk bıraktı.  Törende Şehitlik Şeref defterini imzalayan Kaymakam Özyiğit, konuşmada, “Aziz şehitlerimiz; Türk tarihinin büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü münasebetiyle sizlerin manevi huzurunda bulunuyoruz. Huzurumuzu ve varlığımızı sizlere borçlu olduğumuzun bilinciyle cesaret ve fedakarlığınızı aklımızdan çıkarmadan sizleri anıyoruz. Bağımsızlık ve hürriyeti için imkansızlıklar içerisinde yedi düvele meydan okuyan ecdadımızın mirasçıları olarak bizler ezelden ebede vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.

ŞEHİT KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

Bizlere emanet olan kutsal vatan topraklarını kararlılıkla koruyup kollayacak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz ile onu ‘Muassır Medeniyetler’ seviyesine ulaştırana kadar var gücümüzle çalışacağız.  Bu duygularla Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, siz aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Gazilerimizi minnet ve dua ile anıyorum. Ruhunuz şad, makamınız ali olsun” dedi. Programda, Kaymakam Özyiğit ve protokol üyeleri şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı. Turguttepe Cami İmam Hatibi Ömer Efeoğlu tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Gebze Müftüsü Mahmut Çakır’ın dua okunması ile program sona erdi.

SALON PROGRAMI DÜZENLENDİ

Gebze Şehitliği’nde anma töreni düzenlenene anma programının ardından Gebze Belediyesi Kültür Merkezinde Salon programı düzenlendi.  Düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İşlek, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Muharrem Poyrazoğlu, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve yakınları ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gebze İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Atlı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Daha sonra Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili bir konuşma yaptı.

“NESİLDEN NESİLE AKTARMALIYIZ”

Konuşmalarında Kaymakam Özyiğit, “Çanakkale, bir milletin birlik ve beraberlik içinde bağımsızlığı için göstermiş olduğu büyük mücadelenin adresi, geri dönmeyi asla düşünmeyen, canını ve kanını yurdu için siper eden kahramanlarımızın şehit düştüğü yerdir.

Çanakkale Savaşı’nı sadece geçmişte yaşanan bir zafer olarak değil günümüze ve geleceğimize ışık tutan bir kaynak olarak görmeliyiz. Aynı azim ve ruhla bizlere miras kalan mukaddes vatan topraklarını koruyup kollamalı, muassır medeniyetler seviyesine çıkarmak için daima daha çok çalışmalıyız. Bu milletin fertleri olarak şanlı destanı, azmin zaferini nesilden nesile aktarmalıyız.

Tarihi bir dönüm noktası, dengeleri değiştiren bir unsur, ulusumuzun fedakarlığını zirveye çıkardığı gün olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni en içten duygularımla kutluyorum. Eşsiz bir mücadele örneği sergileyen, vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin huzuru ve güvenliği için can veren Aziz Şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi. Konuşmaların akabinde Çanakkale şehitleri ve Çanakkale Zaferinin anlatıldığı şiirler, koro gösterileri, sinevizyon gösterileri ve oratoryolar beğeni ile izlendi. 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi konularında şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girmiş olan öğrencilere Kaymakam Mehmet Ali Özyiğit tarafından hediyelerin verilmesinin ardından program sona erdi.

Haber: Hanifi SURUN

 

manset-2-434.jpgmanset-3-208.jpgmanset-4-060.jpgmanset-5-017.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.