‘Çanakkale tarihte benzeri olmayan bir destandır’

‘Çanakkale tarihte benzeri olmayan bir destandır’

  **18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Gebze'de düzenlenen programda konuşan Gebze Kaymakamı...

 

 

**18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla Gebze'de düzenlenen programda konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “18 Mart’ta kazandığımız deniz savaşı dünya savaş tarihinde benzeri olmayan bir destandır.” dedi.

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü vesilesiyle Gebze Kent Kültür Merkezi’nde dün bir program gerçekleştirildi. Gebze Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Ramazan Uydaş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Haluk Türkoğlu, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Gökhan Yavaşer kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile değişik okullardan gelen öğrenciler katıldı.

ADİCE BİR SALDIRIYA UĞRADIK

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan bir konuşma yaparak, “Biz ölülülerimiz ve şehitlerimizle yaşayan bir milletiz. Büyük milletlerin dostlarından çok düşmanları çok olur. 1915 yılında Akif’in dediği gibi adice bir saldırıyı uğrar. Anadolu insanı buna izin vermedi. Çanakkale geçilmez yazdılar. Çanakkale destanını yazan 250 bin şehidimizi minnetle anacağız. 250 bin şehidin hiçbiri zaferi görmediler. Hiçbir karşılık beklemeden canlarını verdiler ve karşılığında cenneti aldılar.” dedi.

ONLARA LAYIK OLMALIYIZ

Şener Doğan’ın ardından Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker konuşarak, “Bu millet zaferlere doymuş bir millet. Bu milleti kıyamete kadar olacak. 3 katıya hükmettiği gibi dünyaya da ilim ve fenle hüküm edecek. Bu gücü birlik ve beraberliğimizden alıyoruz. Sarıkamış’ta, Çanakkale’de ölüme bile bile can atan bir ecdadın torunlarıyız. Bize düşen onlara layık olmaktır. Gebze gençliğine ve dinamiğine güveniyoruz. Dünya Gebze’yi sanayisi, Fatih Sultan Mehmet ile tanıyor. Şehitlerimize yapacağımız en büyük iyilik fen ve bilimle ilerlemektir.” diye konuştu.

TARİHTE BENZERİ OLMAYAN BİR DESTAN

Programda son olarak ise Gebze Kaymakamı Mustafa Güler konuştu. Kaymakam Mustafa Güler yaptığı konuşmada, “Allah bizlere böyle büyük savaşların yaşatmamasını diliyorum. 18 Mart’ta kazandığımız deniz savaşı dünya savaş tarihinde benzeri olmayan bir destandır. Çanakkale destanını en iyi tanımlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği bomba sırtında yaşananlardır. O günden bugüne kurulan Türkiye Cumhuriyet devletinin önüne engeller çıktı. 15 Temmuz’da bu ülke insanın kendi parası ile aldığı silahlarlarla bu milletin istikbali be istiklali ele geçirilmeye kalkışıldı.

BÜYÜK BİR İNANÇ VAR

Ancak millet olarak buna izin vermedik. Güçlü olmak demek çok silahı olmak demektir. 18 Mart Türk ordusunun Afrin’de kendisine karşı tehlikeye karşı kazandığı bir zaferdir. Şehitlerimizi de bir kez daha anıyoruz. Bulunduğumuz coğrafyada kardeş olmalıyız, bir olmalıyız diri olmalıyız. Afrin hareketinde kendi ürettiğimiz teknolojiyi kullanmasaydık yüzlerce Mehmetçiğimizi şehit vermiş olacaktık. Türkiye artık sözü geçen güçlü bir devlet oldu. Nasıl Çanakkale’de her yerden gençler şehit düşen kardeşlerimiz var. Bugün Afrin’de de aynı amaç etrafında toplanmış büyük bir inanç var.” dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VERİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından sinevizyon gösterisi yapıldı. sinevizyon gösterisinden sonra Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiri ve Çanakkale Mektubu okundu. Çanakkale Oratoryosu gösterisinden sonra 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi vesilesiyle yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program son buldu.






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.