Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ne ilgi yoğun oldu

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ne ilgi yoğun oldu

Kocaeli, “Çanakkale Savaşları Mobil Müze”’ye üç gün boyunca ev sahipliği yaptı. Gebze, İzmit ve Gölcük’te sergilenen mobil müzeyi 7’den 70’e binlerce kişi ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ‘Gezgin Kültür Festivali’ kapsamında hayata geçirdiği, “Çanakkale Savaşları Mobil Müze”  81 ili ziyaret etmeye devam ediyor. Mobil müzenin 8’inci adresi Kocaeli oldu. Üç gün, üç ayrı ilçede sergilenen müzeyi deyim yerindeyse binlerce kişi ziyaret etti. Gebze’de başlayan program İzmit ve son gün Gölcük ile final yaptı. Gebze’de start alan programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de eşlik etti. İzmit’in ardından Gölcük’te ise AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de açılışta hazır bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi de üç gün boyunca muhteşem gösterileriyle etkinliğe renk kattı.

MİLLET OLMA BİLİNCİ

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen yapılan bu etkinlikle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “İnsan topluluklarını millet yapan birtakım değerler vardır. Bunlar gelenek, görenek, örf ve adetler, savaşalar, felaketler ile destanlardır. Çanakkale Savaşı da Türk Milletinin oluşum harcının en önemli parçası, çimentosudur. Bakanlığımız bu proje ile bu şanlı destana ve mirasa tanıklık edemeyen, özellikle yeni yetişen neslimize millet olma bilincini aşılamayı amaçlamıştır. Bu projede, 180 günde doğrudan ya da dolaylı gencimize, insanımıza ulaşma hedefi konulmuştur. Bu bağlamda da Gebze, İzmit ve Gölcük’te üç gün boyunca Çanakkale Savaşları Mobil Müzemiz hizmet verdi. Bu proje ile ‘Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale…’ ülküsü inşallah ülkemizin dört bir yanına taşınacaktır”cocuklaer.jpgmehter.jpgilgi-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.