Can dostlar için adalet yürüyüşü Darıca’dan geçecek

Can dostlar için adalet yürüyüşü Darıca’dan geçecek

Senarist ve yönetmen Faik Ahmet Akıncı ve sanatçı dostları İstanbul’dan Ankara’ya “can dostlar için adalet yürüyüşü” başlattı. Grup Darıca’da da karşılanıp basın açıklaması yapacak.

Hayvanseverler sokak hayvanlarına dair TBMM’ye sunulan ve halen kabul edilmeyen yasa değişikliğinin bir an önce kabul edilmesi, adalet terazisinde tüm canlıların eşit olması amacıyla İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş düzenliyor. Dün İstanbul’dan yola çıkacak olan senarist ve yönetmen Faik Ahmet Akıncı ve sanatçı dostları bugün (15 Şubat Cumartesi) saat 12.00’de Kadıköy’de basın açıklaması yapacak. 
DARICA’DA BASIN AÇIKLAMASI 
Heyet yine bugün saat 17.00’de Darıca’da GEDAR (Gebze Darıca Hayvan Hakları Dayanışma Grubu), Tuzla DOHADER Hayvan Komisyonu, Dışarıdaki Patiler ve gönüllü hayvan dostları tarafından karşılanacak. Saat 17.00’de Darıca sahilinde, limanın olduğu bölgede basın açıklaması yapılacak. İstanbul’dan başlayacak olan yürüyüşte heyet İzmit, Sakarya, Düzce ve Bolu’da da pilot noktalarda hayvanseverler ile bir araya gelip istek ve önerilerine dair açıklamalarda bulunacak. 
HAYVANSEVERLERLE BULUŞACAKLAR
Heyet 16 Şubat Pazar günü saat 10.00’da İzmit’te KOHAYDER (Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği) ve 14.00’te Sakarya Kent Meydanı’nda Özlem Çengel ve Sakarya Can Dostları; 17 Şubat Pazartesi günü 10.00’da Düzce’de hayvansever dostlar ve saat 13.00’te Bolu’da hayvanseverler ile buluşup, basın açıklamalarından sonra Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile bir araya gelecek. Heyet 18 Şubat Salı günü saat 08.30’da Ankara Can Dostları ile Ankara Adliyesi önünde buluşup buradan TBMM’ye yürüyecek. 
LİDERLERE ANLATACAKLAR 
Buradaki basın açıklaması sonrası 09.30’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 10.30’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12.00’de HDP Eşbaşkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan, 13.30’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek heyet arz ve taleplerini iletip yasanın ivedi çıkması için destek isteyecek. Heyet 19 Şubat Çarşamba günü saat 13.00’te de TBMM Hayvan Haklarının Araştırması Komisyonu Başkanı ve AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp yasanın çıkmadığı her günün sokaktaki canlara zulüm olduğunu anlatacak. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.