Can Azerbaycan’ın zaferi, bizim zaferimizdir

Can Azerbaycan’ın zaferi, bizim zaferimizdir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ermenistan’ın işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarının 28 yıl sonra özgürlüğüne kavuşması nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

’’Can Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, Azerbaycan’ın zaferi bizim zaferimizdir’’ diyen Başkan Büyükakın, ‘‘Türkiye ve Kocaeli olarak, tüm kalbimizle Azerbaycan’ın ve Azerbaycan Türklerinin yanında olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz’’ ifadesini kullandı.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde 1992 yılından bu yana devam eden Ermenistan işgalinin son bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükakın, Azerbaycan ve Türk kamuoyuna şu sözlerle seslendi:

TÜM TÜRKİ CUMHURİYETLERİN ZAFERİDİR

 ‘’Azerbaycan’ın 9 Kasım Bayrak Günü’nde bir başka mutlu haberi almanın, bir başka sevinci daha yaşamanın coşkusu içindeyiz. Gardaş Azerbaycan’ın 1992 yılından bu yana Ermenistan işgali altında bulunan Dağlık Karabağ bölgesi, artık özgürdür. Yıllardır süren Ermeni mezalimi sona ermiş, Karabağ’da yaşayan Azeri Türkü kardeşlerimiz özgürlüğüne kavuşmuştur. Azerbaycan Devleti Başkanı İlham Aliyev sözünü tutmuş, Azerbaycan ordusu Ermeni işgalcileri, ‘İti kovar’ gibi kovmuştur. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ zaferi, bizim zaferimizdir, tüm Türki Cumhuriyetlerin zaferidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.