Can Ataklı aday olursa

Can Ataklı aday olursa

Gazeteci Can Ataklı, geçtiğimiz günlerde İstanbul Belediye Başkan adayı olmak istediğini açıkladı.Ataklı adaylığına ilişkin soruları Hürriyet'ten...

Gazeteci Can Ataklı, geçtiğimiz günlerde İstanbul Belediye Başkan adayı olmak istediğini açıkladı.

Ataklı adaylığına ilişkin soruları Hürriyet'ten Yalçın Bayer'e yanıtladı.

İşte Bayer'in soruları ve Ataklı'nın yanıtları:

- Neden siyaset? 

Gazetecilik yapmam her alanda engelleniyor. Bütün birikimimi siyasette değerlendirmekten başka çarem kalmadı. 

- Peki neden belediye?

37 yıllık meslek yaşamım var. Hep halkın ve siyasetin içinde oldum. Hizmet nedir biliyorum, çünkü bugüne kadar hizmetlerle ilgili pek çok eleştiri yaptım, öneri getirdim. Şimdi bunları yaşama geçirmem gerektiğine inanıyorum.

- Nasıl bir belediye başkanı olursun? 

İnanın İstanbul’un gördüğü en iyi belediye başkanı olurum.

- Bu özgüven nereden geliyor?

Aday olur ve seçilirsem benimle birlikte belediyeye dürüstlük, namus, ahlak, vicdan, açıklık ve en önemlisi adalet gelecek. Bütün İstanbul halkı başkanına ulaşabilir, dokunabilir konumda olacak. Siyaseti bir hırs, hesaplaşma ve intikam aracı olarak görmediğim ve hiçbir komplekse sahip olmadığım için herkese dürüst, namuslu, ahlaklı, samimi ve adaletli olarak yaklaşabileceğim.

- Can Ataklı’nın projesi var mı?

Olmaz mı? Ama henüz aday bile değilim, ne anlatayım. Sadece şunu söyleyeyim, başta trafik olmak üzere çarpık kentleşme, İstanbul’un doğası ve estetiği üzerine hiç akla gelmemiş projelerim var. Şu projemi söyleyeyim; ben kendini ‘Superman’ zannedenler gibi değilim. İstanbul için en iyi fikir kimde varsa, aklına, zekâsına, samimiyetine, ahlakına güvendiğim herkesle işbirliği yaparım. Her işin en iyisini bulur hiçbir komplekse kapılmadan çalışırım. Şu projemi de söyleyeyim; İstanbul bir tarih kenti. 8 bin yıllık tarihi ve kültürü var. Ama bu hak ettiği ölçüde değerlendirilmemiş. Eğer başkan seçilirsem İstanbul’un tüm tarihi tertemiz biçimde önümüzde olacak. İstanbul gerçek anlamda dünyanın bir tarih ve kültür başkentine dönüşecek.

- Diğer aday adayları?

Şu ana kadar sadece Celal Doğan adaylığını açıkladı. Celal Bey Gaziantep’te çok başarılı hizmetler verdi. Ama şimdi keşke İstanbul’a soyunmasa da deneyimleri ile örneğin bana destek olsa.

- Sarıgül?

Mustafa Bey birkaç yıldır İstanbul Belediye Başkanlığı üzerinden CHP Genel Başkanlığı’na ciddi şekilde hazırlanıyor. Kendisine başarılar dilemekten başka ne şu anda ne söyleyebilirim ki...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.