Camide onarım çalışmaları sürüyor

Camide onarım çalışmaları sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yangında hasar gören Bahtiyar Camii’nin onarılması talimatının ardından harekete geçen A Takımı ekipleri, caminin yeniden ibadete açılması için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın yangında hasar gören Bahtiyar Camii’nin onarılması talimatının ardından harekete geçen A Takımı ekipleri, caminin yeniden ibadete açılması için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen halıları, malzemeleri ve molozları kaldıran ekipler, çini ve fayansların islerini temizledi. Genel temizliği tamamlanan caminin, elektrik tesisatı yenilenecek, hasar gören nakışları yeniden yazılacak. Ardından alçıpan ve boya çalışması yapılacak. A Takımı ekipleri, caminin yeniden ibadete açılması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

“EKİPLER DÖRT ELLE ÇALIŞIYOR”

Cedit Mahalle Muhtarı Nabi Keskin, ısıtıcıdan kaynaklanan talihsiz bir olay yaşadıklarını ve üzgün olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin hemen müdahale ettiği yangının büyümeden söndürüldüğünü söyledi. “Sağ olsun, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın talimatıyla ekipler camimizin onarılması için çalışmalara dört elle sarıldılar” ifadesini kullanan muhtar Keskin, “Ekipler çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettiriyor. İlgisinden ve desteğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ediyorum. Cemaatimiz mahallemizde başka cami olmadığı için çevre camilere gidiyorlar. İnşallah, ekipler tadilat çalışmalarını tamamlayacak ve camimiz yeniden ibadete açılacak“ şeklinde konuştu.

 

YANGIN GECE SAATLERİNDE ÇIKTI

Bahtiyar Camii İmam Hatibi ve Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Altıntaş ise geçen cumartesi gecesi 23.15 civarında caminin hemen yan tarafında bulunan odadaki ısıtıcıdan kaynaklı yangın çıktığını belirtti. Hemen camiye geldiğini ve itfaiye ekiplerinin anında müdahalesiyle yangını söndürdüğünü aktaran Altıntaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık ve diğer yöneticilerin camiye gelerek, incelemelerde bulunduğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.