Cami inşaatında kubbe kalıbı çöktü, 8 kişi yaralandı

Cami inşaatında kubbe kalıbı çöktü, 8 kişi yaralandı

Gebze’de cami inşaatında kubbe kalıbının çökmesi sonucu aralarında işçilerin de olduğu 8 kişi yaralandı.

Gebze Beylikbağı Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi'ndeki Sarı Cami’nin inşaatının ikinci katında dün, tahta kubbe kalıbı çakma işlemleri sırasında henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri, yaralıları bulundukları yerden kurtardı. Kazada yaralanan 8 kişiden 2'si çevredeki hastanelere kaldırıldı, 6 kişi ambulansta tedavi edildi. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.  Kazayla ilgili olarak açıklama yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Yaralanan işçilerimiz için Devletimizin bütün imkânları seferber edilmek suretiyle tedavi ve takipleri sağlık kuruluşlarımızda devam etmektedir.

“AHŞAP KALIPLAR ÇÖKÜYOR”

Ciddi bir kazada yaralanan ve tedavileri Fatih Devlet Hastanesi, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Özel Medar Hastanesi ve Medical Park Gebze Hastanelerinde devam eden vatandaşlarımızın durumları iyi, hayati tehlikeleri bulunmamakta çok şükür” dedi.  Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de 2 yaralının hastaneye sevk edildiğini, 6 kişinin de ayakta tedavi edildiğini belirtti. İnşaatta yeni başlayan bir kalıp çalışması olduğunu aktaran Büyükgöz, “Kalıp çakarken ahşap kalıplar çöküyor. İşin başlangıç aşaması bu ve rüzgârın da etkisiyle böyle bir şey yaşanmış. Hastaneye sevk edilen 2 yaralının birinde doktorların ön tespitine göre kırıklar olduğu tahmin ediliyor. Diğerinin de şuuru açık, sadece kafasına darbe almış. Yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

“BÜTÜN İMKÂNLAR SEFERBER EDİLDİ”

Yaşanan olayla ilgili olarak Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “Beylikbağı Mahallesi'ndeki Sarı Camii kubbe inşaatında çalışmalar yürütülürken kaza meydana geldi. Kubbe inşaatında çalışan 8 kişiden 2'si enkaz altında kalmak suretiyle 3 işçi yaralandı. Olaya vakit kaybetmeksizin müdahale edilerek işçiler enkaz altından çıkarıldı. Yaralılar ile bütün çalışanlar, kontrolleri yapılmak üzere bölgedeki sağlık kuruluşlarına götürüldü. Sağlık kuruluşlarınca yapılan ilk kontrollerde enkaz altından çıkarılan bir işçinin ağır yaralı, diğerlerinin genel durumlarının iyi olduğu anlaşıldı. Yaralılar için devletin bütün imkânları seferber edildi. Yaralıların tedavi ve takipleri, sağlık kuruluşlarında devam ediyor” denildi.

Haber Merkezi

 

manset-2-081.jpg

 

manset-3-056.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.