Çalışsaydı Eyiydi

Çalışsaydı Eyiydi

Gebze BMÜ Erhan Bölük (414), Oya Akdeniz 501 502; Nazlı Üstün (558) no’lu hatlardan şikayet yağdırırken Olcay Öğüt’ün fotoğrafı meseleyi anlatıyor. Gebze AK Çarşı Durağı önünde hangi otobüsün ne zaman geleceğini gösteren mekanizma, "Çalışaydı eyiydi!"

Dördüncü gününe girdiğimiz haber dizimizde bugün yurttaş tepkilerine yer veriyoruz. Ancak habercilikte bazı fotoğraflar vardır. Sadece fotoğrafa yer verirsin. Altına bir şey yazmana gerek kalmaz.

eyiydi.jpg

Otobüs gelecek-gelmeyecek, gelecek-gelmeyecek… gelebilir-gelmeyebilir, gel gel gel gel...! Çalışsaydı eyiydi!”

 

Öyle bir fotoğrafa Olcay Öğüt’ün Facebook sayfasında rastladık. Gebze AK Çarşı Durağı önünde hangi otobüsün ne zaman geleceğini gösteren mekanizma, “Çalışsaydı Eyiydi!”

YURTTAŞ TEPKİSİ YAĞDI

Bu arada sosyal medyadan derlediğimiz bugünkü çalışmada tepki gösteren yurttaşların arasında aktif siyaset yapan ve yapmış olanlar da var. Ancak tepkilerinin bireysel olmasından ötürü mevcut veya geçmiş siyasi kimliklerine yer vermiyoruz.

erhan-boluk-(1).jpg

Bir tek aynı zamanda Gebze Mimar Sinan Mahallesi eski Muhtarı olan Gebze Belediye Meclis Üyesi Erhan Bölük’ün partisini tanımlamaksızın, konumuna yer verdik.

SANKİ AKIŞINA BIRAKILDI

Bu arada şunu belirtmekte fayda var. Pandemi sürecinden ötürü özellikle sivil plakalı halk otobüslerine yolcu kısıtlı sayıda alınıyor. Ancak şu da açığa çıkan, aslında öngörülen bir gerçek ki mevcut haliyle bile arz talep dengeleri doğrultusunda yeterliliği tartışılır sayıda otobüs var. Bu önlem alınıp kural uygulanırken şekil şema o ki Büyükşehir veya UKOME, vakayı tamamen akışına bırakmış. Tepkiler şöyle:

BEYLİKBAĞLI BİR SAAT BEKLİYOR

“Daha bundan 15 gün önce Büyükşehir Belediye Meclis üyemiz Gökhan Yamen ile bu konuyu konuştuk ve Büyükşehir Meclis toplantısında konuyu dile getirmesini istedim. Özelikle Beylikbağı hatlarında doluluktan ötürü yolcuları almıyorlar, pandemiden dolayı fazla yolcu almıyorlar, ‘Arkadan gelene bin’ diyorlar. Üç araç geçiyor vatandaş bir saat bekliyor. 3-4 araç, hiç biri almıyor. İş saatleri okul saatleri dolmuşlar tıka basa dolu. Vatandaş 1 saaten fazla durakta bekliyor KBB’nin umurunda bile değil bu durum.”

 

ÖZELLEŞTİRME SONRASI MUHATAP YOK

 

nazli-ustun-kadini-tekli-kullanalim.jpg

 

Nazlı Üstün: Çağdaşkent/Gebze 558’de aynı durumda. Ayrıca Çayırova Çağdaşkent’ten Darıca’ya ulaşım yok. Özelleştirmeler ile geldiğimiz nokta, karşımızda doğru düzgün muhatap yok.

YARIM SAAT BEKLEDİĞİMİZ OLUYOR

 

oya-akdeniz--222.jpg

 

Oya Akdeniz: Darıca’da Bolulular Caddesi’nden geçen 507 numaralı minibüs hattında da sürekli aynı problem yaşanıyor, bazen aracın gelmesi 25-30 dakikayı buluyor. Ayrıca evimiz Gebze İstasyonu’na yaya 20 dakika mesafede. Pandemi şartlarından ötürü sınırlı sayıda yolcu alınınca, ara duraklardan binemiyoruz. O mesafeyi yaya yürümek zorunda kalıyoruz.

 Final Gökmen Mengüç ile

 

gokmen-menguc.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde ulaşımdan sorumlu bürokrat, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç. Kendisini diziye dair bilgilendirip dizinin sonu için bir röportaj talebinde bulunduk. Prensipte “Evet” dedi. Belki dizinin sondan bir önceki bölümünden birkaç sonra yayınlanacak o röportajda dizi boyunca konu edilen tüm sorunların sebeplerini, çözüm arayışlarını arayacağız.

 

 

 

Şoförlere eğitim şart!

 

egitim-002.jpg

 

Cafer Saraç: Muhtarım (Çayırova Emek/Hüseyin Çapkın. Bu sorun simdi değildi hep vardı. Bu hattan kim para kazanıyorsa helal değildir. 551 no’lu hatta hep aynı şeyi yapıyorlar. Şoföre bir şey dedin mi hakaret ediyorlar. Sanmasınlar ki vatandaş korkuyor. Ailesini düşünüyorlar. Eğitim şart.

 

Hüseyin Çapkın: Cafer Saraç, evet hep vardı bu sorunları hep yaşadık ama ne hikmetse bu sorunları yaşatanları seçtik. Yetmedi bir daha bir daha. Cafer abi adamlar, ‘Biz biliriz biz yaparız’ diyorlar. Mahallenin meclis üyeleri telefona bakmıyor randevu vermiyor. Güç sarhoşluğu yaşıyorlar benim gücüm yetmiyor.”

 

 

 

 

Şikayet etsek de

DEĞİŞMİYOR

 sikayet.jpg

 

Sarsmaz Apaydın: Hep bu sorunu yaşıyoruz ama yine aynı. 416 Eskihisar otobüsü de aynı. Bazen saatinden önce geçer bazen de gelmek bilmez çok soğukta sıcakta yağmurda bekliyoruz.

Sevim Koç: 562 Şekerpınar… 480, 405, 550 hepsinde sıkıntı var. Saatinde gelmiyor. Şikayet etsek de aynı değişmiyor, bir bahaneleri var


 

 


İbrahim Zengin: “Bir çözüm yolu inşallah bulursunuz. Ama bu şahıslar illaki bir çıkış bir kaçış yolu bulurlar. İşçinin emeklinin memurun insanın halinden anlayacak olduklarını zan etmiyorum.

Baran Yalçınkaya:  501 nolu hat ise 1 2 yolcu olduğunda Feniş’e gelmiyor. Yolcuları Kroman Çelik’in orda indiriyor.

Elif Uslu: Ülkede neye dokunsan elinde kalıyor. Allah bu milletin yardımcısı olsun.

 

 

Şengül ÖzerBayramoğlu 501 - 502'de öyle. Özellikle kış aylarında unutuluyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.