“Çalışma hayatı kâbusa dönüştü”

“Çalışma hayatı kâbusa dönüştü”

 BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman yaptığı açıklamada, İŞKUR’daki yeni yapılanları eleştirdi. Şişman, “Birçok sorunun yaşandığı...

 

BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman yaptığı açıklamada, İŞKUR’daki yeni yapılanları eleştirdi. Şişman, “Birçok sorunun yaşandığı bu kurumda çalışma hayatı kâbusa dönüşmüştür” dedi.

 “AKP hükümeti yasalara uymuyor”

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kocaeli Şubesi önceki gün İŞ-KUR binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman yaptı.

 

 

Sendika üyelerinin katıldığı açıklamayı yapan Şişman, “AKP Hükümetini iş kurumu emekçilerinin taleplerini yerine getirmeye Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamaya davet ediyoruz. Ülkemizde gelir dağılımındaki adaletsizlik her geçen gün daha da derinleşmekte, zengin ve yoksul arasındaki fark giderek büyümektedir. Kamu emekçileri her geçen yıl biraz daha yoksullaşırken, hükümet yanına aldığı Memur Sen’le yaptığı tekli sözleşmeyle açlık sınırına yaklaşan ücretleri bize dayatmaktadır” dedi.

BEŞ BİN İLE 10 BİN ARASI KAYIP
2014 yılında kamu emekçilerinin maaşlarında net 119 lira artış yapılırken, aile yardımı, çocuk yardımı gibi kalemlerde herhangi bir iyileştirme yapılmamasından şikayet eden Şişman, “Önümüzdeki yıl enflasyon oranı ne olursa olsun maaşlarımıza yansıtılmayacaktır. Toplu sözleşme imzalanmış halen yasalaşmamıştır. Kamu emekçilerinin bütçe sürecinde takınacağı tutum bütçeden alacakları pay açısından belirleyici olacaktır. 2013 yılı 666 sayılı KHK ile işkolumuzda birçok kurumda büro emekçilerinin fazla mesai, ek ödeme, ikramiye gibi kalemlerde yapılan düzenlemeler ile yıllık 5 bin ile 10 bin lira arasında kayıpların yaşanmasına neden olunmuştur” diye konuştu.

BU UYGULAMALARDAN VAZGEÇİLMELİ
Öte yandan İŞ-KUR’la ilgili düzenlemeleri de eleştiren Şişman, “Türkiye İş Kurumunda yaşanan yeniden yapılanma süreci birçok kamu kurumunda olduğu gibi sancılı olarak devam etmektedir. Yeniden yapılanmayla birlikte iptal edilen kadrolar, siyasi kadrolaşma, yeni oluşturulan uzmanlık ve danışmanlık kadroları, güvencesiz çalışma, ücret adaletsizliği gibi birçok sorunun yaşandığı kurumda çalışma hayatı adeta kâbusa dönüşmüştür. Çalışma Bakanlığı, bağlı kurumlar olan SGK ve İş Kurumunda ayrımcı ücret uygulamalarından vazgeçmeli, kazanılmış hakları ortadan kaldırma girişimlerine son vermelidir” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.