Çakmak resmen aday adayı!

Çakmak resmen aday adayı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görev yapan ve yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Çakmak, istifasının ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nda Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmak için Gebze Belediyesi Meclis Üyeliği’nden ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği görevinden istifa etti. 4 yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görev yapan ve yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Çakmak, istifasının ardından AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nda Milletvekilliği Aday Adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

“DAİMA HEMŞERİLERİMİZLE BİR ARADA OLDUK”

Aday Adaylığı başvurusunun ardından açıklamalarda bulunan Yaşar Çakmak; “31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirildik. O günden bu yana şehrimizin her mahallesine, her köşesine ulaşmaya çalışarak Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’ın öncülüğünde hizmet üretmeye gayret gösterdik. Şehrimizin her yerinde büyüklerimizle, esnaflarımızla, sanayicimizle, çiftçimizle, gençlerimizle her daim bir arada olduk. Hemşerilerimizi dinledik, dertlerine çözüm üretmeye gayret gösterdik. Bugün Kocaeli’mize Milletvekili olarak hizmet üretmek için aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kulandı.

ÇAKMAK’A DESTEK OLDULAR!

Aslen Giresunlu olan ve Gebze İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören Yaşar Çakmak’a Kocaeli’nin dört bir yanından da destek geldi. MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı İsmail Uslu ve yönetimi, AK Parti Kurucu Gebze İlçe Başkanı Metin Gökçe, Giresun Bürokratları ve İş Adamları Derneği Başkanı Kemal Tokmak, Marmara Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Nihat Yıldırım, Sinoplular Dernek Başkanı Bekir Savaş, Ordulular Federasyon Başkanı Celalettin Yaylak, AK Parti Gebze önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı ve Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Yandık, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Hatem Soysal, Darıca Dernekler Federasyonu Başkanı Mesut Koca, mahalle muhtarları gibi bir çok isim Çakmak’ın adaylık açıklamasında yanında olarak destek verdi.

AK PARTİ’NİN EN GÜÇLÜ ADAY ADAYLARINDAN!

Milletvekili Aday Adaylığına başvuran Yaşar Çakmak, önemli bir özgeçmişe de sahip. Gebze İmam Hatip Lisesi, İstanbul Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü, Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi yüksek lisans eğitiminden mezun olan Çakmak, Sayıştay, Enerji Bakanlığı, Türk Telekom ve Avea’da üst düzey yöneticilik yaptı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup sözcüsü görevini yürüterek, Plan ve Bütçe, Hukuk ve İsimlendirme Komisyonlarında yer aldı. 15 Nisan 2019'dan 16 Mart 2023 tarihine kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Vekili olarak görev yaptı. Yeminli Mali Müşavir olan Çakmak, İngilizce ve Arapça bilmekte.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.