‘Buz pateni sosyal ilişkileri güçlendirir’

‘Buz pateni sosyal ilişkileri güçlendirir’

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan ve aynı zamanda Buz Pateni Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi olan Vedat Tortumluoğlu’ndan bilgilendirme notu geldi. Sporun sağlık yönü, yetkili ağızdan bir kez daha hatırlatıldı.

Buz pateni sporunun, çocuklar üzerindeki psikolojik ve sosyal etkileri hakkında açıklama yapan Tortumluoğlu, “Yapılan araştırma sonuçlarına göre, spor etkinliklerine katılan gençlerin çevrelerindeki bireylerle kurdukları ilişkilerde bağlarının güçlendiği, ailelerinin ve çevrelerinin olumlu tutum ve davranışlarının da özgüvenlerine katkıda bulunduğu görülmüştür” dedi.

Tortumluoğlu açıklamasının devamında “Fiziksel, bilişsel ve sosyal açılardan sağlıklı bir gelişim süreci geçirebilmeleri için, olumsuz çevre koşulları altında yaşayanlar başta olmak üzere, toplumdaki tüm gençlere, destekleyici fırsatların, çeşitli proje ve programların sunulması önemlidir” dedi. Tortumluoğlu şu görüşlere yer verdi: Gençler okul dışı zamanlarını verimli geçirecek programların, etkinliklerin eksikliğinden ve çevresel, ailevi, kişisel sorunlardan dolayı, eğitime devam etmeme, zararlı alışkanlıklar edinme, anti-sosyal davranışlar gösterme gibi gelişimlerini olumsuz etkileyen davranışlara yönelebilmektedirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.