Büyükşehir'e suç duyurusunda bulundu

Büyükşehir'e suç duyurusunda bulundu

 Yıldız Sunta MDF fabrikasını çevreyi kirlettiği için mahkemeye veren Kocaeli Çevre Eğitimi ve Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazaner, Kocaeli Büyükşehir...

 

Yıldız Sunta MDF fabrikasını çevreyi kirlettiği için mahkemeye veren Kocaeli Çevre Eğitimi ve Koruma Derneği Başkanı Nuriye Kazaner, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman hakkında kanunları uygulamadıkları ve kamuoyunu yanılttıkları iddiasıyla Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

 

GÖREVİNİ YAPMIYOR

Suç duyurusu öncesinde adliye önünde açıklama yapan Nuriye Kazaner, “Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Yıldız Sunta'nın kanunları hiçe sayarak ruhsatsız çalışmasına göz yumuyor. Kanun ve yönetmelikleri uygulamıyor. Almış oldukları kapatma kararına rağmen bölge halkının sağlığını ve can güvenliğini hiçe sayıyor. Belediye görevini yerine getirmiyor” ifadelerini kullandı. 

 

MAHKEMEYİ YANITLMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Nuriye Kazaner ayrıca 26 Kasım'da Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan Yıldız Sunta davasıyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün mahkemeye sunduğu yeni bir raporla mahkeme sürecini etkilemeye çalıştığını iddia etti. Kazaner,  “Çevre İl Müdürlüğü'nün mahkemeye gönderdiği 28 Eylül 2010 tarihli raporda Yıldız Sunta'daki emisyon ölçümlerinin yüksek olduğunu söyledi. Ancak şimdi 19 Eylül 2012 tarihli yeni bir rapor daha göndererek emisyon değerlerinin düşük çıktığını mahkemeye sunarak mahkemeyi yanıltmaya çalışıyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.