Büyükşehir’e cevap verdi

Büyükşehir’e cevap verdi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yerel yönetimlerle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirerek Büyükşehir’i eleştirdi.

Tarhan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin en borçlu belediye olduğunu ve tasarrufa ihtiyacı olduğunu belirterek, “Mecliste geçen hafta israflarla ilgili açıklamalar yaptım. Bazıları yanlış anlaşıldı. Biz hizmetleri her zaman alkışlayacağız. Ama denetleyeceğiz. Bu bizim görevimiz.
20 FİRMA TEKLİF VERİRDİ
Sayın Başkan, makam aracını sattı. Bir minibüse 250 bin TL vererek makam aracı yaptı. Bunu biz eleştirdik. Biri de golf aracı meselesi. Basında farklı yansıtıldı. Ben neden ihaleye golf aracı olarak çıkıyorsunuz dedim. Elektrikli araca ihtiyacımız var deseydiniz 20 firma teklif verirdi. Golf aracına kimse teklif vermez. Böyle ihaleye çıkmak doğru değil. Park bahçelerde elektrikli araç kullanacağız diyebilirdiniz.
ADRESE TESLİM İHALE
Durak boyama ilanına 281 bin lira veriliyor. İhaleye bir Teklif geliyor. Bu ne demek adrese teslim. Çikolata alımı. Yoksuzluk tavanda 176 bin TL'ye çikolata alıyorsun. Bir kişi başvuruyor ihaleyi alıyor. Neden tek kişiye ihale ediliyor? Akıllı telefon alınacak. Şartları yazmıyorlar. Bir kişi ihaleye giriyor. Sen kamudan gelmiş bir belediye başkanısın. Milletin parasına sahip çıkacaksın.”
DENİZ BİTTİ
17 milyon TL'lik araç kiralama ihalesi yapılıyor. İki yıllığına 17 milyon TL Gaziantepli bir firmaya Şoförsüz, yakıtsız araç kiralıyorlar. Kusura bakmayın deniz bitti. Herkes görevini yapacak. Hesabını verecek. Ben başkandan şunu beklerdim. Bundan sonra daha dikkatli olacağız demeliydi. Bu 17 milyonluk ihaleye giren ikinci olan firma Beydağ Ticaret. Bu ikinci firmaya da golf aracı işi veriliyor.” Dedi.
CHP il binasında ki toplantıya, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.