Büyükşehir’den kooperatiflere 3,6 milyon TL destek

Büyükşehir’den kooperatiflere 3,6 milyon TL destek

Büyükşehir’in kadın ve genç çiftçilere öncelik verilen % 75 hibeli “Fikir Sizden, Destek Bizden” projesinden destek alacak proje sahipleriyle sözleşme imzalandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kırsalda ikamet eden vatandaşların gelir ve refah düzeyinin iyileştirilmesi, kırsal ekonomik alt yapının güçlendirilmesi ve tarımsal ürünlerinin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla kadın ve genç çiftçilere öncelik “Fikir Sizden, Destek Bizden” projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetinde bulunan kooperatiflere yüzde 75 hibe desteği sağlanacak. Projeden yararlanacak hak sahipleriyle destek sözleşmesi imzalandı.

 

KOCAELİ’DE ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için hayata geçirdiği çok sayıda destek projeleriyle çiftçilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Üreticilere tamamı hibe mazot, yüzde 50 hibe yem bitkisi tohum, gübre, meyve fidesi, modern sera ve tarımsal ekipman başta olmak üzere çok sayıda destek veren Büyükşehir Belediyesi, üreticilerin her zaman yanında oluyor.

 

7 KOOPERATİFİN PROJESİ KABUL EDİLDİ

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Şube Müdürlüğünce yürütülen, kadın, engelli ve genç çiftçilere öncelik verilen “Fikir Sizden, Destek Bizden” projesi kapsamında, Kocaeli’de çiftçilik, arıcılık ve hayvancılık faaliyetinde bulunan kooperatiflerin sunduğu projeler, değerlendirme komisyonunca sonuçlandırıldı. Buna göre; Kadının Eli Kooperatifi, Dr. Sumru Müstecaplıoğlu Halıdere Kadın Girişim Kooperatifi, Nüzhetiye ve Çevre Köyleri Kalkınma Kooperatifi, Dane-Riz Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi, Dağköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Çalca Köyü Kadın Kooperatifi ve Doğal Yaşam Tarım ve Hayvancılık Üretim Kooperatifi, destek almaya hak kazandı.

 

İMZALAR ATILDI

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Numan Balaban ve 7 kooperatif başkanının katılımıyla Muhtarhane’de düzenlenen törenle destek sözleşmesi imzalandı. Destek kapsamında hak sahibi kooperatiflere gübre, tohum, modern sera kurulumu, tarımsal ekipman başta olmak üzere, 3,6 milyon TL değerinde çok sayıda destek verilecek. Yüzde 75 hibeli destekten yararlanan kooperatifler, yüzde 25 kısmın ödemesini ayni olarak, ürettikleri ürünlerden yapacak. Bu ürünler, Büyükşehir Belediyesince ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.