Büyükşehir’den iddialara yalanlama

Büyükşehir’den iddialara yalanlama

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın ‘Golf araçları’ üzerinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne harcama eleştirisi yapmasına ilişkin açıklama geldi.

Büyükşehir'den yapılan açıklamada Tarhan'ın iddialarının asılsız ve eksik olduğu açıklandı. Konuya ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi'ne bağlı 23 milyon metre kare park ve yeşil alana sahiptir. Hizmet(Golf) araçları personelin ağaç, fidan ve çiçek dikimi, bakımı ve geliştirilmesinin yanı sıra malzeme taşınmasında da kullanılmaktadır. İddia edildiği gibi araçlar ilk kez bu yıl alınmamış olup, 2006 yılından bu yana Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet araçları olarka kullanılmaktadır. Bir araca 270 bin TL ödendiği algısı oluşturulmaktadır. Bu yıl ise tanesi 15 bin TL'den 9 adet akülü golf aracı ve yine tanesi 15 bin TL'den 9 adet akülü çöp toplama aracı alımı yapılmıştır. Yapılan ihale sonucunda 18 adet araç için 270 bin TL ödenmiştir."
2 İDDİAYA YÖNELİK AÇIKLAMA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yönetilen 2 iddiaya yönelik de yanıt geldi. Büyükşehir akıllı telefon alımına ve Gaziantep'ten araç alımına yönelik de açıklamada bulundu. Büyükşehir Gaziantep’teki bir firmadan 19 adet araç alımına dair iddialara yanıt verdi. Araçların kamu zararını gözetmediği belirtildi. Büyükşehir bünyesinde kullanılmak için alınan akıllı telefonlara yönelik açıklama yapan yetkililer, akıllı telefonların İSU çalışanları tarafından iş amaçlı kullanılacağını belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.