Büyükşehir’den hastalara hasta yatağı

Büyükşehir’den hastalara hasta yatağı

   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bakıma muhtaç durumdaki hasta vatandaşların derdine derman olmaya devam ediyor. Özellikle evde bakıma muhtaç...

 

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bakıma muhtaç durumdaki hasta vatandaşların derdine derman olmaya devam ediyor. Özellikle evde bakıma muhtaç hastalara 2005 yılından itibaren hasta yatağı yardımı yapılıyor. Bugüne kadar 377 hastaya 221 bin 164 TL değerinde hasta yatağı yardımında bulunuldu.

 

2005 YILINDAN İTİBAREN

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yapılan hasta yatağı yardımı 2005 yılından itibaren yürütülüyor. Sağlık giderlerini ödeyemeyecek ve sosyal güvencelerinin karşılamayacak durumda olan muhtaç insanlara yapılan yardımdan 2005 yılında 1 kişi yararlandı. Büyükşehir belediyesi yıllar içinde artış gösteren anlamlı hizmetten bugüne kadar toplam 377 kişiye hasta yatağı yardımını ulaştırdı.

 

221 BİN 164 TL DEĞERİNDE

221 bin 164 TL değerindeki yardımdan Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’na yapılan başvurular neticesinde faydalanılabiliyor. Sosyal tespit incelemelerinin ardından kısa sürede yardımlar sahiplerine ulaştırılıyor.

 

HASTA VE REFAKATÇİLERİN İŞİ KOLAYLAŞIYOR

 

Hasta yatakları, hastaların ayrıca refakatçilerin işlerini kolaylaştırmak amaçlı düşünülerek imal ediliyor. Mekanik olan hasta karyolası üç katmanlı olarak üretiliyor ve hastanın rahatça hareket ettirilmesini sağlıyor. Böylece hasta ve hasta refakatçilerinin günlük yaşam kalitesinin artırılması sağlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.