Büyükşehir’den çiftçiye akaryakıt desteği

Büyükşehir’den çiftçiye akaryakıt desteği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli genelinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere 3 ay boyunca aylık 50 litre akaryakıt desteği verecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, çiftçinin yüzünü güldürecek haberi sosyal medya hesaplarından duyurdu. Başkan Büyükakın, Kocaeli il sınırlarında Ziraat Odası üyesi, bitkisel üretim veya hayvancılık faaliyetlerinde bulunan çiftçilere 3 ay boyunca ayda 50 litre akaryakıt desteğinde bulunulacağını açıkladı. Destekten faydalanmak için tek şart ise son 6 ay içerisinde yapılan tarımsal faaliyeti belgelemek gerekiyor.

“ALLAH RAZI OLSUN”

Yapılacak olan yardımla ilgili olarak gazetemize özel açıklamada bulunan Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Şen, “Pandemi döneminde en büyük zorluk çeken çiftçilerimiz oldu. Bu zor süreçte bir nebzede olsa kim veya kimler çiftçilerimize yardım edecekse Allah razı olsun. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin de çiftçilerimize 3 ay boyunca ayda 50 litre akaryakıt bir nebzede olsa faydalı olacaktır. Bu yardım yeterli midir dersek yalan olur. Ancak başında da belirttiğim gibi pandemi sürecinde büyük zorluk çeken çiftçilerimize kim yardım ediyorsa ondan Allah razı olsun. 3 ay boyunca ayda 50 litre akaryakıt yardımı ile ilgili olarak bugün belediye yetkilileri ile bir araya gelerek konunun detaylarını görüşeceğiz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yardımla ilgili olarak Gebze Kadıllı, Cuma ve Ovacık köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Erdem Şen de, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın çiftçilerimize bu yardımından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Yapılacak olan bu yardım sayesinde çiftçilerimizin bu dönem biraz rahat edecekler. Ancak başta akaryakıt olmak üzere hemen hemen her şeye zam geliyor. Bu tür yardımların artarak devam etmesi gerekir. Aksi halde çiftçilik gün geçtikçe bitecektir” şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.