Büyükşehirde TİS görüşmeleri başladı

Büyükşehirde TİS görüşmeleri başladı

 Hizmet-İş Sendikası’nın yetkiyi almasının ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü’nde çalışan 3.119 çalışanı...

 

Hizmet-İş Sendikası’nın yetkiyi almasının ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü’nde çalışan 3.119 çalışanı ilgilendiren yeni dönem toplu iş sözleşmesinin ilk görüşmesini yaptı. Yerel-Sen yetkilileriyle işveren sendikasının Sanat Sokağı’nda yapılan ilk toplantısına Yerel-Sen Genel Sekreteri Av. Mümtaz Uzun, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Bayram Bayram, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Büyükşehir Belediyesi Bordro Tahakkuk Şube Müdürü Serpil Korkmaz, Yerel-Sen uzmanları ve Hizmet İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri katıldı. Hizmet İş Sendikası ilk yıl için yüzde 15, ikinci yıl için yüzde 16 zam talebi ile masaya oturdu. Yevmiyeleri 75 TL’nin altında olanların 75 TL’ye çekilmesini talep eden Hizmet İş sendikası ayrıca kıdem tazminatları için her yıla 15 kuruş olmak üzere zam istedi. Bu süre içinde Başkan Karaosmanoğlu, Hizmet-İş ile Belediye-İş arasındaki yetki davasının uzaması nedeniyle çalışanların mağdur olmaması için işçilere yüzde 5 zam yapmıştı.

60 GÜN SÜRE VAR

Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanları ilgilendiren yeni sözleşme 2012 yılı Ocak ayı itibariyle geçerli olacak. Sözleşme maddelerinde çalışanlara bir yıllık biriken paranın peşin veya taksitler halinde ödenmesi maddesi de eklendi. 59 madde ile masaya oturan Hizmet iş Sendikası ile Yerel Yönetimler İşveren Sendikası arasındaki görüşmeler 60 gün sürecek. Süre aşımı yaşanması halinde toplu iş sözleşme görüşmelerine 15 gün ara verileceği kaydedildi.

MASADA BİTİRMEK İSTİYORUZ

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy 2 yıllık bir aradan sonra yetkili sendika olarak masaya oturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Ersoy “ Toplu İş sözleşmeleri anlaşma halinde 2012 Ocak ayı itibariyle geçerli olacaktır. Belediye İş Sendikası itiraz ederek çalışanları mağdur etmişti. Biz yetkili sendika olarak masaya oturduk. Büyük oranda sözleşmeyi masada bitirmek istiyoruz. Daha öncede toplu İş sözleşmeleri masa da bitmişti. Burada böyle bitsin istiyoruz. 3.119 çalışanı ilgilendiren Toplu İş sözleşmesinde eski sözleşmeyi masaya koruyarak geldik. Yeni maddeler ekledik ve taleplerimiz çoğaltarak geldik” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.