Büyükşehirde sözleşme imzalandı

Büyükşehirde sözleşme imzalandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi tarafların anlaşmaya varmasıyla imzalandı. Davullu zurnalı imza...



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi tarafların anlaşmaya varmasıyla imzalandı. Davullu zurnalı imza töreninde Büyükşehir ve İSU personeli halaylar çekti. 2500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi 3 yılı kapsayacak.

 

1 Ocak 2012 ve 31 Aralık 2014 tarihleri arasında geçerli olacak olan sözleşmeye göre çalışanlar 1'inci yıl yüzde 10, 2'nci yıl yüzde 9 ve 3'üncü enflasyon+1 zam alacak. Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bizim medeniyetimizde hak verilir. Eğer verilmezse bunun mücadelesi verilir. Son 10 yılda bazı zincirler, tabular ortadan kalktı. Biz bir medeniyet yarışındayız. Kocaeli olarak bu yarışta öndeyiz, ilerideyiz. Müteahhitlerle iş yapıyoruz. Arkadaşlarımıza müteahhitler önce işçilerin parasını yatırıyor mu diye sorduruyorum. Eğer yatırmıyorlarsa biz müteahhide para vermeden o işçilerin parasını veriyoruz. Eğer işçinin haklarını  emeğinin karşılığını vermezsek kul hakkına girmiş oluruz. Biz bunu sormazsak elbette bunu bize soran bir güç olacak” dedi.

TAŞERONU KALDIRMAK İSTİYORUZ

 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en iyi sözleşmelerinden birini imzalayacaklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti. Arslan, taşeron firmaların sendikalaşmasının önündeki engellerin kaldırılması için ciddi çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Aynı zamanda Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı olan Arslan, "Belediyelerimizde ve diğer kamu kurumlarının tamamında yaklaşık 800 bin ile 1 milyon arasında değişen kamuda taşeron işçi çalışıyor. Kamuda çalışan kadrolu işçi sayımız ise 250 bin civarında. Sadece kamuda çalışan taşeron işçilerin sayısı 1 milyona yakın. Hemen hemen bunun 5 katı bir rakamla karşı karşıyayız" ifadesini kullandı. Taşeron işçilerin, tamamının kamudaki kadrolu işçilerle beraber çalıştığını vurgulayan Arslan, şunları söyledi: "Bunların da mevzuattan kaynaklı bir engelleri varsa, 'bunu ortadan kaldıralım' konusunda bir çabamız var'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.