“Büyükşehir yandaş gazeteleri zengin mi ediyor?”

“Büyükşehir yandaş gazeteleri zengin mi ediyor?”

CHP KBB Grup Başkanvekili Engin Taşdemir önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Belediyenin hangi gazetelere abone olduğunu, her gün hangi gazetelerden kaç adet satın aldığını soran Engin Taşdemir, “Büyükşehir Belediyesi yandaş gazeteleri zengin mi ediyor” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir çok tartışılacak bir iddiayı gündeme getirdi. İstanbul, Ankara, Antalya gibi önemli büyükşehir belediyelerinin iktidar partisinin CHP’ye geçmesiyle birlikte yandaş gazetelerin musluklarının büyük ölçüde kesildiğini ifade eden Engin Taşdemir, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kulislerinde yandaş gazetelere büyük destek sağlandığı konuşuluyor. Sabah, Akşam, Akit gibi gazetelere abone olunmuş. Hem de öyle 1-2 adet değil. Daire başkanlarına, şube müdürlerine, bütün birimlere onlarca gazete gittiği ifade ediliyor. Böylece yandaş gazeteler hem para kazanıyor hem de bu gazetelerin tirajları şişirilmiş oluyor. Bu ve benzer bir uygulama 17-25 Aralık operasyonu öncesinde FETÖ’cü Zaman gazetesi için yapıyorlardı” dedi.

HALKIN PARASI İLE

Taşdemir, başkan Tahir Büyükakın’a şu soruları yöneltti: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sabah, Akşam, Akit gibi iktidara yakın gazetelere herhangi bir aboneliği var mıdır? Her gün toplu olarak bu gazetelerden binlerce satın aldığı ve kurum birimlerine ücretsiz dağıttığı iddia ediliyor, bu iddia doğru mudur? Belediyenin hangi gazete ve dergilere aboneliği var? Bu gazete ve dergilerden kaçar adet satın alınıyor? Bu satın alımlar için belediyenin kasasından kaç para çıkmaktadır? Eğer her gün gazete alınıyorsa bir başka soru daha gündeme geliyor, gazete okumak isteyen belediye bürokratları kendi ceplerinden gazete satın alamayacak durumda mıdır? Gazeteler toplu olarak belediye tarafından alınacağına, halkın parası yandaş gazetelere aktarılacağını her bürokrat kendi cebinden dilediği gazeteyi satın alsa daha doğru olmaz mı?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.