Büyükşehir meclisi toplandı

Büyükşehir meclisi toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yılın ilk toplantısına Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci katılmadı. Karaosmanoğlu, Çayırova Be

CHP’li bir meclis üyesi, ‘Morali bozuktur, onun için gelmemiştir’ deyince, Karaosmanoğlu, ‘Baş gitmiş, gövde gitse ne olur. Moral bozulsa benim bozulması lazım” sözü ile meclis üyelerini güldürdü. 

95 MADDELİK GÜNDEM

 İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, çoğunluğu imar konularından oluşan 95 maddelik gündem maddesi görüşüp karara bağlandı. 5 kişilik Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Oylamada; AK Parti’den H.Numan Tonka, Cafer Tayyar Demirbaş, Berna Abiş, İrfan Kurt, CHP’den de Abdülhamit Honca, Denetim Komisyonu üyeliğine seçildi. 

CHP’NİN SU DA İNDİRİM TALEBİ REDDEDİLDİ

CHP’li Meclis Üyesi Engin Taşdemir, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Şubat 2019 ayı itibariyle Kocaeli genelinde konut, sanayi ve ticari işletmelerde kullanılan içme suyu kullanımında net yüzde 35 oranında indirime gidilmesini talebinin gündeme alınarak meclis onayına sunulmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yüzde 23’lük TEFE-TÜFE zammını geri aldık. İndirim yaptık; bazı belediyeler gibi reklamını yapmadık.” dedi. CHP’li Taşdemir de Karaosmanoğlu’na “Zammı nasıl geri aldınız. Su fiyatlarını Yuvacık Barajı’na bağlamanız doğru değil. Su faturalarını siz rahat ödeyebilirsiniz ama asgari ücretle geçinenler zorlanıyor.” diye cevap verdi. Taşdemir’in teklifi oy çokluğu ile gündeme alınmadı.

 

YEMEK ISMARLAYACAK

 Yaklaşık 5 yıl içinde nezaket, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı meclis toplantılarının sonuna geldiklerini belirten Karaosmanoğlu, iyi bir hatıra olması için öneriler istedi. Şubat ayında meclis üyeleri ile belediye tesislerinin dışında bir yerde, birlikte veda yemeğinde buluşma ve parasını kendi cebinden ödeyeceğini belirten Karaosmanoğlu’nun teklifini CHP’li Taşdemir “Cebinizden öderseniz kabul ederiz.” diyerek kabul etti. Karaosmanoğlu, “Maaşım fena değil, emekli maaşım da var. Yemekler benden” dedi.  İzmit Ömerağa Mahallesi Latif Bey Sokak’ta bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait otopark yerinin işletilmesinin Belde A.Ş’ye devredilmesiyle ilgili komisyon raporu dairesine iade edildi. 

İSİMLER VERİLDİ

 

 Mülkiyeti Başiskele Belediyesi’ne ait Kullar Mahallesi’nde “Yaşlı Hizmet Merkezi Projesi” dahilinde kullanılmak üzere bedeli mukabilinde Büyükşehir Belediyesi’ne devir alınması, Kartepe, İzmit ve Gebze İlçelerinde yapılan hizmete açılan üst geçitlere isim verilmesiyle ilgili komisyon raporları onaylandı. Kartepe Ataevler Mahallesi’nde yapılan üst geçide “Şehit Recep Çetin Üst Geçidi”, Körfez Mahallesi (42 Evler) D-100 Karayolu üzerinde yapılan üst geçide “Fatma Seher Hanım (Kara Fatma) Üst Geçidi”, Gebze Tatlıkuyu Mahallesi Osman Yılmaz Mahalleleri arasında D-100 karayolu üzerinde yeni yapılan üst geçide de “Malkoçoğlu Mehmet Bey Üst Geçidi” isimlerinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.