Büyükşehir, İSU ve Belde AŞ’de bayram günü!

Büyükşehir, İSU ve Belde AŞ’de bayram günü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan işçiler için zam oranları bugün açıklanandı. Bizzat Tahir Büyükakın tarafından duyurulan zam oranı belli oldu. Buna göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan işçilerin en düşük maaşı 35 bin 40 TL TL oldu. İşte detaylar…

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İSU ve Belde AŞ’de çalışan işçiler, ek zam protokolünü bekliyordu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalarda belediyede çalışan işçilerin maaş zamları açıklanmıştı. İşçilerin devam eden toplu iş sözleşmesi nedeniyle 6 aylık zam oranın yüzde 38’de kalmasının üzerine, yaklaşık yüzde 11’lik bir ekleme yapıldı. Zam oranı yüzde 49,25 olarak açıklandı. Ancak maaşlara yapılması planlanan bu zam işçileri memnun etmedi. Bir süredir Hizmet İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında görüşmeler devam ediyordu. Nihayetinde bir anlaşma sağlandı. Bugün saat 16:00’da Antikkapı’da düzenlenen toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, işçilerin maaş zamlarını açıkladı. Bizzat Tahir Büyükakın tarafından duyurulan zam oranı belli oldu. Buna göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan işçilerin en düşük maaşı 35 bin 40 TL TL oldu. Antikkapı’da tüm işçilerin davet edildiği Büyükşehir İSU ve BELDE A S Ek Protokol İmza Töreni yapıldı.


“İYİ Kİ VARSINIZ TAHİR BAŞKANIM”

Programın açılış konuşmasını Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, şu ifadeleri kullandı:“Bu önemli ve anlamlı bir günde, burada Büyükşehir Belediye, İSU ve Belde AŞ genel müdürlüklerimiz ve Hizmet İş Sendikası arasında yapmış olduğu ek protokolü imzalamak için buradayız. Burada buluşmamız, işçi arkadaşlarımızın gelecekte daha iyi bir şekilde yaşaması içindir. Bu kapsamda imzalamak üzere olduğumuz ek protokolün anlamı ve değeri büyüktür. Bu protokolde emeği bulunan Tahir Büyükakın’ın, Hizmet İŞ Genek Başkan Yardımcım, İSU ve Belde AŞ Genel Müdürümüz ve emekçi arkadaşlarıma destekleriniz için teşekkür ediyorum. Sendikamız, belediyemiz ve değerli üyelerimizle geldiğimiz bu noktada imzamız, işçinin kararıdır anlayışıdır anlaşı ile Büyükşehir Belediyemiz ile vücut bulmuştur. Bu ek protokolün bir anlamı da uzlaşma kültürünün sadece sözden iibaret olmadığı ve bizzat iki tarafından kendinden emin bir şekilde adımlar atarak, aynı noktada buluştuğumuzun göstergesidir. Hem işveren hem de sendika olarak bu birlikteliğimizi ortaya koymuş durumdayız. Dileğimiz burada imzalanmakta olduğumuz ek protokolün bundan sonraki sözleşmelere örnek teşkil etmesi ve daha iyi sözleşmelere vesile olmasını diliyorum. Ek protokoülüm ülkemiz, şehrimiz, sendikamız, belediyemiz ve işçi kardeşlerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İyi ki varsınız Tahir başkanım.”

whatsapp-image-2024-02-15-at-16-39-13.jpeg
“TAHİR BAŞKANI REKOR OYLA SEÇTİRMEYE VAR MISINIZ?”

Subaşı’dan sonra söz alan Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, şu ifadeleri kullandı:“Bugün emekçi kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltmek, ekonomik kazanımlarını artırmak için yapılan ve birazdan sayın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından açıklanacak sözleşme için aranızdayız. Bu salonda emeği ile çalışan, alın teri döken emekçi kardeşlerimi görüyorum. Hizmet İş sendikasını ve mensuplarını görüyorum. Bu salonda insanların huzur ve refahı için çalışan daha güzel bir şehir için ter döken, hizmet eden ve ter döken Tahir Büyükakın ve çalışam arkadaşlarımızı görüyorum. Önce emek diyen, yazın sıcağında ve kışın soğunda hizmet aşkı ile çalışan emekçi kardeşlerimi görüyorum. Çalışıyoruz, alın teri akıtıyoruz. Helal rızık peşinde koşuyoruz. Çalıştığımızın karşılığını görmek için mücadele görüyoruz. Ekilmeden, biçilmeyeceğini ve istenmeden alınmayacağını biliyoruz. Emek olmadan ekmek olmayacağını biliyoruz. O anlayışla üyelerimizi hizmet ediyoruz. Bu toprakların yerli ve milli örgütü olarak herkesi kardeş görerek ve herbirinizi kutsal emanet görerek çalıştık, çalışıyoruz. Vizyonumuz gereği nerede mazlum var elinden tutuyoruz. Yaşamımız bu topraklarda. Gönül alamıyorsak, umut olamıyorsak ve sevgi köprüleri kuramıyorsak “Mutlu Şehirler” ve “Güvenilir STK” inşa edemeyiz. Her sıkıntımızda olan ve her daim yanında olmaktan yoldaş olmaktan dolayı onur duyduğum sayın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza protokol konusunda gösterdikleri için teşekkür ediyorum. 1 Nisan’da umuyoruz ki Tahir Büyükakın başkanımız bir kez daha Kocaeli Büyükşehir Başkanı seçilir. Sizlere soruyorum, 31 Mart’ta Tahir Başkanımızı rekor oyla yeniden seçtirmeye var mısınız?”

whatsapp-image-2024-02-15-at-16-39-06.jpeg
BELEDİYE BİR EMANETTİR

Ersoy’dan sonra söz alan ve “Büyük Başkan” sloganlarıyla kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, işçilerin merakla beklediği duyuruyu yaptı. Büyükakın, şu ifadeleri kullandı:“Mutlu şehir diyerek, yola çıktık. Bütün çalışmalarımızı yaparken bu şehrin insanları mutlu olsun diye çaba sarf ettik. Onlarıın yüzü gülsün, mutlu olsun ve onlar “Allah razı olsun” desinler diye, çalıştık. Belediye bir emanettir. Şehrin bize emanetidir. Biz, bu emanetin gereğini yapacağız dedik. Şüpheniz bu emanetin gereğini yaparken, sizlerle yaptım. Bugün bu şehir mutluysa, belediyenin hizmetlerindne memnuniyeti yüksekse sizin sayenizde oldu. Çalışanları mutlu olmayan bir belediyenin, o şehri mutlu etmesi mümkün değildir. O yüzden beraber yol yürüdüğümüz kardşelerimizi mutlu etmeliyiz. Belediyenin çok işi var. Yol yapacak, köprü yapacak, onu yapacak ve bunu yapacak. Bunu yaparken bütçesini de doğru yönetecek. 2002’de belediyeyi devraldık. Bu kentin belediyelerin geçmiş hikayesini biliyorum. Geçmişte belediye işçilerinin maaş alamadığı, maaşıı alamadığı için taksitli mal alamadığı belediye yönetimlerinden bugünlere geldik. 2004 yılında belediye seçimleri yapılıp İbrahim Başkan göreve geldiğinde küçük – büyük 44 belediye vardır. Belde belediyelerinde çalışanlar büyükşehir belediyesine alındı. Geçmişe dönük alacakları, tazminatları ödendi. İşçinin maaşı ödenir mi acaba diye kuşku duyulan bir yer yok.

4 MİLYAR BORÇ ÖDEDİK
Belediyeyi devraldığımda belediyenin 6 milyar borcu vardı. Şu anda 2 milyarın altında düştü. Geçtiğimiz 5 yıllık zamanda şehre ne lazımsa yaptık. Sizlerin yüzünü güldürecek sözleşmeler yaptık. Bütün bunların dışında 4 milyar borç ödedik. Eskiden bizden her ay %25 kesilirdi. Borç yönetimini öyle bir noktaya getirdik ki eskiden 1 ayda kesilen, şimdi 1 yılda kesiliyor. Hala o zihniyetin temsilcileri, belediyeleri batıran ve işçilere maaş vermeyen ve KBB’yi hazineye en borçlu belediye yapan zihniyet, çıkıp hala sıkılmadan KBB’yi Tahir Büyükakın borç batağına batırma cüretini gösteriyorlar. İnsanda biraz utanma olur. Bu borç sizin Yuvacık Barajı borcunuz. 300 milyon dolara yapılacak barajı 2.2 milyar dolar borca sokan sizsiniz, borcu ödeyen de biziz. Bu doğru yönetim sayesinde işçilerim yüzünü güldürebiliyorum.

whatsapp-image-2024-02-15-at-16-39-09.jpeg

EN DÜŞÜK ÜCRET 34 BİN 040 TL!

İddia ediyorum, Kocaei Büyükşehir Beldeiyesinin mali yapısında en sağlam belediyedir. Borç ve hazineye olan borç toplam hesaplanıyor. Bizim hazine dışında borcumuz yok. Vergi dairesine, özel sektöre, bankalara borcumuz yok. Bankaları da dahil ederseniz şampiyon İstanbul Büyükşehir’dir. Onun peşinde Antalya ve Ankara geliyor. Toplam borçlara bakın, öyle konuşun. Geçtiğiimiz 5 boyunca 4 milyar borç ödemiş bir başkana haksızlık yapmayın. Aklınızı başınıza devşirin. Hoş, eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Sigortasını, vergisini ödeyemeyen ve bunlardan dolayı kapısına haciz gelen zihniyetin geldiği hal de ortada. Yaptığımız görüşmelerde hep şunu söyledik. Peygamberimiz efendimiz diyor ki, işçinin altının teri kurumadan onun hakkını ödeyin, diyor. Biz de hep sendika ile yaptığımız görüşmelerde hak mücadelesi veren bir yapı olduğunu gördük. Onlarla hiçbir zaman kavga içinde olmadık. Sizi hiç öteki olarak görmedik. Çalışma arkadaşımız, yoldaşımız olarak gördük. İmkanlarımız ne kadar? Bu kadar. Sonuna kadar zorlayalım dedik. Türkiye’nin en iyi sözleşmelerini yaptık. Enflasyona ezdirmeyeceğiz, refah payından da payı vereceğiz dedik. Yüzü gülen işçi, hizmet ederken vatandaşı da mutlu eder. Sizi enflasyona ezdirmeyen ve emeğinizin tam karşılığı belli değil ama elimizdeki imkanlarının en iyi olacak şekilde düzenleme yaptık. En düşük 34 bin 040 TL oldu” dedi. Sonrasında ise “ Bin TL'de benden deyip 35 bin TL” dedi.whatsapp-image-2024-02-15-at-16-39-12.jpeg

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.