Büyükşehir ile eğitime sanat arası

Büyükşehir ile eğitime sanat arası

Uzaktan eğitim modeli ile devam eden 2020-2021 eğitim döneminde birinci yarıyıl tatilinde çocuklar Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Sanat ve Eğlence atölyelerinde gönüllerince zaman geçirdi.

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinlikte pandemi kuralları göz ardı edilmedi. İnternet üzerinden alınan başvurularda Covid-19 salgını nedeniyle atölyelere sınırlı sayıda öğrenci kabul edildi. Alana gelen her öğrencinin ateş ölçümü ekiplerce yapıldı. Ayrıca her öğrencinin HES kodu sorgulanarak içeriye alındı. Ders aralarında ise her atölye uzman ekipler tarafından dezenfekte edildi.

 

YETENKELERİNİ SERGİLEDİLER

Düzenlenen atölyelerde çocuklar temiz ve güvenli bir ortamda yeteneklerini sergileme imkanı buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Müzik bölümü öğrencilerinden Beril Akkol, Gülce Tütünoğlu, Elvin Tunakan, Sena Uymaz, Melek Işık, Tolga Kuzu, konservatuvar Eğitmenlerinden Engin Şen ve Engin Yaşarın eşliğinde kısa bir dinleti sundu.

 

RENKLİ DÜNYALARINI KARİKATÜRE YANSITTILAR

Karikatürist Ahmet Altay’ın eğitimiyle Karikatür Atölyesinde ise minikler kendi renkli dünyalarını karikatüre yansıttılar. Farklı düşünme becerisi kazandıran Karikatür Atölyesinde çocuklar gözlem yapmayı, hayatı okumayı öğreniyor. Çizginin eleştiri ve espriyle ilişkisi hakkında farkındalık kazanıyor. Bu atölyede çocuklar kendi kurgularını yaparken karikatürün ne kadar donanım gerektirdiğine şahit oluyor.

 

2-695.jpg

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.