Büyükşehir Belediyesi  Meclisi Gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 104 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya Tahir Büyükakın’ın şehir dışında olması nedeniyle Başkan vekili Yaşar Çakmak başkanlık yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında 4 kritik proje gündeme geldi. Kuruçeşme Tramvay Hattı Yapım Projesi, Kuruçeşme D100 Geçişi Projesi, Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Yolu Projesi, Sepetçi-Sekbanlı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanı imar planlarına işlenecek. Projeler işlendikten sonra yapım için ihaleye çıkılacak.

Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 104 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya   Tahir Büyükakın’ın şehir dışında olması nedeniyle Başkan vekili Yaşar Çakmak  başkanlık yaptı.

Meclis toplantısı öncesi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na üye seçimi gerçekleştirildi. Aykut Çağlayan’ın istifası üzerine boşalan komisyon üyeliğine Nazmi Açıkgöz seçildi. Yine Çağlayan’ın Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Birliği üyeliğinin yerine Fikret Hocaoğlu geldi.

CHP’li belediye meclis üyeleri Karamürsel Kızderbent’te yapılması planlanan taş ocağı ve kırma eleme tesisine karşı çıktılar. Konuyla ilgili soru önergesi de veren CHP’liler toplantıya getirdikleri pankartları açarak itirazlarını dile getirdiler.

“HER SEFERİNDE BİR ŞEY BULUYORSUNUZ”

 İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun Başiskele Ovacık Mahallesi’ndeki imar planı değişikliği ile ilgili raporunun görüşülmesinde tartışma yaşandı. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Orhan Tanış, “Yönetmeliğe uygun iş yapın destek verelim” dedi. Tanış’a yanıt veren Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Biz şartları sağlıyoruz, her seferinde başka bir şey buluyorsunuz” dedi.

ELEKTRİK DÖNÜŞÜM TESİSİ

Büyükşehir Meclisinde ’da üretim yapan Kroman Çelik Fabrikası ile TEİAŞ arasında yapılan protokol ile konut alanları ve okullara yakın bölgede bulunan 17 dönüm arazide Yüksek Gerilim hattındaki enerjinin dönüştürülerek kullanılması için tesis yapılacak. Tesisin konut alınlarına ve okullara yakın olması nedeniyle CHP grubunun muhalefet şerhi koydu. CHP grubu hattaki dönüşümün insan sağlığı üzerinde etkileri ve çevreye zararları konusunda net bir bilgi olmaması ve ÇED gerek yoktur kararı nedeniyle itiraz etti. Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

 CHP MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

 Belediyesinde oy birliği ile Büyükşehir meclisine gelen Yahya Kaptan’da bulunan bir parseldeki imar değişikliğine Büyükşehir İmar komisyonunda yer alan CHP meclis üyesi Orhan Tanış muhalefet şerhi koydu. Tanış, imar planlarında mevcut parselin imarının 3 kat iznin olması ve yeni düzenleme ile bunun 8 kata çıkartılmasına itiraz etti. 

1500 KONUT İÇİN İMAR DÜZENLEMESİ

 Büyükşehir Belediyesinin kentsel gelişim alanı olarak ilan ettiği SepetçiSekbanlı bölgesinde toplanan araziler TOKİ’ye kent merkezinde bulunan araziler karşılığında verildi. Bölgede 500 hektar alanda 40 bin nüfusun barınacağı bir kentsel gelişim alanı oluşturuldu. Yapılan SepetçiSekbanlı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi imar düzenlemeleri mecliste görüşülecek ve karara bağlandı. Meclisten geçen imar düzenlemesi ile birlikte TOKİ ile 1500 konutu yapmak için çalışmalarına başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.