Büyükşehir Adayından İsrail'e Sert Tepki

Büyükşehir Adayından İsrail'e Sert Tepki

İsrail Ordusunun Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlileri vurmasının ardından Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan açıklamada bulundu. Arzu Erkan İsrail'in alçakça saldırılarını kınayarak tüm işçi ve emekçileri Filistin halkıyla dayanışmayı güçlendirmeye çağırdı.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

"Netanyahu liderliğindeki İsrail devleti, Filistin halkına yönelik olarak bir kırıma dönüştürdüğü saldırılarına her gün bir yenisini ekliyor. İsrail ordusunun Gazze'de insani yardım bekleyen Filistinlileri vurması sonucu yaşamını yitirenlerin 104, yaralı sayısının ise 760’a yükseldiği Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bini aşmış durumda.

İşgalci İsrail Siyonizmi’nin bu barbarca saldırını sürdürmekte ısrar etmesi, başta ABD olmak üzere dünyanın emperyalist güçlerinin ve Ortadoğu’daki işbirlikçi yönetimlerin desteğinden bağımsız düşünülemez.

Erdoğan liderliğindeki AKP Hükümeti’nin İsrail’e yönelik olarak, sözde tepkilerle yetinerek askeri ve ticari ilişkileri devam ettirme politikası bu saldırılar açısından çok açıktır ki başını kuma gömerek verilen bir destek anlamına geliyor.

Dünya halklarının İsrail'in katliamlarını durdurmak için defalarca meydanları doldurarak seslerini yükseltmesine rağmen bu saldırıların devam etmesi daha güçlü tepkilere ihtiyaç olduğunu göstermektedir.

Emperyalistlerin ve bölgesel işbirlikçilerinin desteğiyle saldırılarını sürdüren katil İsrail devletini ancak halkların birleşik ve örgütlü gücü durdurabilir.

Katil İsrail'in alçakça saldırılarını kınarken, ülkemiz işçi ve emekçilerini Filistin halkıyla dayanışmayı güçlendirmeye çağırıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.