Büyükgöz’den zam açıklaması

Büyükgöz’den zam açıklaması

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, düzenlediği basın toplantısında belediye çalışanlarına ara zam konusuyla ilgili olarak, “Mesai arkadaşları olarak onların hak ettiklerini almaları noktasında mücadele ederim” dedi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz dün bir basın toplantısı düzenledi. Gebze Belediyesi hizmet binasında düzenlenen basın toplantısına Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra belediye başkan yardımcıları Selamet Güner ve Dursun Ali Arslan da hazır bulundu. Belediye hizmetleri ve devam eden projelerle ilgili olarak bilgi veren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz belediye personeline yapılacak zamla ilgili olarak ise, “Bizim emeğe, alın terine karşı duruşumuz belli. Sonuç olarak ürettiğimiz hizmetleri onlarla yapıyoruz. Onların da hak ettiklerini almaları konusunda ikinci bir soru sordurmam ben vicdanımda ama diğer taraftan ben bu sabah 6.30’da temizlik işleri personeliyle bir araya geldim.

 

“EMANETİ YÖNETMEK ZORUNDAYIM”

Bütün temizlik personeli sahaya dağılmadan önce onlara aktardım. Ben masanın iki tarafında onların mesai arkadaşları olarak onların hak ettiklerini almaları noktasında mücadele ederim. Bu tarafa geçtiğim zaman da 400 bin Gebzelinin verdiği emaneti yönetmek zorundayım. Ben kamunun gelirini giderini dengesini korumak zorundayım, hem de çalışanın hakkını korumak zorundayım. Dolayısıyla profesyonel yaklaşımdan asla uzaklaşmam. Verdim gitti kardeşim tarzında sloganik yaklaşım ya da sosyal medya üzerinden paylaşımlarla açıklama yapmam.

 

“HESABINI KİTABINI YAPACAĞIZ”

Bu da diğer belediyelerden farklı düşünüyorum anlamına gelmiyor. Bir sorumlukla hareket etmek gerekiyor. Bu parayı istikrarlı bir şekilde ödeyip ödemeyeceğin konusuna bakmak gerekiyor.  Şuanda hukuken verme zorunluluğunun olduğu bir dönemde değiliz.  Bir idari bir karar. Kanunen olması gereken asgari ücretin altında olanların asgari ücrete tamamlanması durumu söz konusu. Bu sabah bunu çalışan arkadaşlarla paylaştım. Yüzde 30 zammını biz arkadaşlara vereceğiz. Farklı kategoriler bunun içerisinde olacak mı olmayacak mı onun da hesabını kitabını yapacağız” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.