Büyükgöz’den 2021 yılı değerlendirmesi

Büyükgöz’den 2021 yılı değerlendirmesi

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediyenin 2021 yılı çalışmalarını “Hizmet ve Yatırım Gündemi” diye adlandırdığı basın toplantısında değerlendirdi

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediyenin 2021 yılı çalışmalarını “Hizmet ve Yatırım Gündemi” diye adlandırdığı basın toplantısında değerlendirdi. Başkan Büyükgöz’e basın toplantısında belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti.

FİZİKİ PROJELER ASKIYA ALINDI

Başkan Büyükgöz sözlerine göreve seçildikten sonra yaptıkları projeler ve çalışmalara değinerek başladı. Büyükgöz, 2020 yılının mart ayında patlak veren Corona sürecinden ötürü fiziki projeleri askıya aldıklarını, sosyal desteklere yöneldiklerini, 2021 yılı itibariyle fiziki yatırımlara başladıklarını kaydetti.

2 YILDA 4500 HEKTAR TAPULAŞTIRMA

Gebze’de sürdürdükleri tüm çalışmaların hukuki bir dayanağı olması gerektiğini belirtip mülkiyet sorununa ağırlık verdiklerini kaydeden Büyükgöz, Gebze’de 100 yılda 6500 hektar tapulaştırma olduğunu, kendilerininse iki yılda 4500 hektar alanda tapu sorununu çözdüklerini kaydetti.

BOŞANMALARIN ÖNÜNE GEÇTİK

Başlıklar halinde Gebze Belediyesi’nin proje ve hizmetlerini anlatarak devam eden Başkan Büyükgöz, Aile Danışmanlık Merkezi ile çok sayıda boşanmanın önüne geçildiğini, Gebze’de boşanma oranının yüzde 10 gibi yüksek bir oranda seyrettiğini dile getirdi.

KAMUYA 1 MİLYAR TL KAZANDIRDIK

Gebze’de Koronavirüs ile mücadelede kurumlar arasında uyumlu çalışma neticesinde virüse yakalanma oranının her zaman Türkiye ortalamasının altında kaldığını belirten Büyükgöz, Kuzey Marmara Otoyolu’nun Gebze bağlantısı için Bakanlık çalışmasının önüne geçen önemli bir kamulaştırma sorununu hiç bedel ödemeden çözdüklerini, bu şekilde kamuya 1 milyar lira tutarındaki kamulaştırma yükünden kurtardıklarını söyledi.

400 BİN GEBZELİ’NİN EMANETİ

Göreve geldiklerinde 466 milyon TL tutarında olan borç stoğunun günümüzde 168 milyona gerilediğini kaydeden Büyükgöz, Gebze Belediyesi’nin 2021 yılı bütçesinin de 600 milyon lira civarında olacağını, 284 milyon TL tutarında bütçeden bu rakama ulaşıldığını dile getirdi. Büyükgöz, 400 bin Gebzeli’nin emaneti olan bütçeyi hizmet üreterek değerlendirdiklerini, bu konuda gerek şahsının gerekse ekibinin vicdanının rahat olduğunu belirtti.

ÇOBANMUSTAFAPAŞA CAMİİ’NDE YENİ ALAN

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz toplantıyı gazetecilerden gelen soruları yanıtlayarak sürdürdü. Büyükgöz, Çoban Mustafapaşa Camii kenarında daha önceleri Merkez Hastanesi’nin otoparkı olarak kullanılan alanda, camiinin tarihi dokusuna zarar veren yapıları kaydırarak değerlendireceklerini söyledi.

KENDİ SİTESİNDE OLANLARI GÖRMÜYOR!

Gebze Küçük Sanayi Sitesi’nde gazetemiz tarafından da gündeme getirilen yeşil alan üzerindeki işgali de değerlendiren Büyükgöz, isim vermeden Gebze Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi’ye yüklendi. Aynı zamanda Hasköy Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin başkanı olan Başçiftçi’nin Hasköy’deki benzer işgallere göz yumarken komşu sitedeki konuya eğildiğini kaydeden Büyükgöz, “Halbuki bir yanlış varsa her yer için yanlıştır” dedi. Büyükgöz bununla birlikte Gebze Küçük Sanayi Sitesi’ndeki işgale dair amacın dışında kullanıma zannıyla hukuk ve prosedürün uygulanacağını belirtti.

FUAR EN ÇOK GEBZE’YE YAKIŞIR

Gebze’deki fuar alanı tartışmalarına da değinen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, lokasyon itibariyle fuar alanının Türkiye’de en çok Gebze’ye yakışacağını, fuar alanı kurulduktan sonra kimin tarafından kurulduğunun öneminin olmadığını kaydetti.

 

divan-031.jpg

 

salon-059.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.