Büyükgöz; Deprem Bölgesindeki çalışmaları basınla paylaştı

Büyükgöz; Deprem Bölgesindeki çalışmaları basınla paylaştı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, yazılı, görsel ve internet haber kuruluşlarında görev yapan basın mensuplarını, kahvaltıda ağırladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili olumsuz etkileyen büyük deprem felaketlerinin ardından afet bölgesine ekibiyle birlikte geçerek yaraların sarılması çalışmalarına destek veren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, bugüne kadar bölgede yapılan ve halen devam eden çalışmalar hakkında basını ve kamuoyunu bilgilendirdi.

HAYATIMIN EN ZOR KONUŞMASI

Afet bölgesinde özveriyle mücadele eden ekip arkadaşlarıyla basının karşısına çıkan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bugün belki hayatımın en zor konuşma anlarımı yaşayacağım. Zor bir sürecin içerisinden bu günlere geldik. Rabbim bu felakette hayatını kaybedenlere rahmetiyle muamele eylesin. Bu depremde de anneler, babalar çocuklarını kaybetti, evlatlar annelerini babalarını kaybetti. 70 kişilik aileden sadece 9 kişinin geride kaldığını gördük.

“BÖLGEYE İLK OLARAK GEAK GİTTİ”

Daha depremin ilk gününde Gebze Belediyesi olarak kurmuş olduğumuz GEAK kurtarma ekibini afet bölgesine gönderdik. Ekibimiz patika yollardan 17 saatlik mücadele sonrasında Maraş’a varabildi. Keza Adıyaman’da da ekibimizin afet bölgesine varması da uzun sürdü. Bize verilen görev sonrasında Hatay’a doğru yola çıkmadan kim ne yapacak belirleyerek kriz merkezini burada kurduk. 290 personel ve 92 araçla buradan yola çıkmış olduk.

“GEAK EKİBİMİZ DESTAN YAZDI”

Depremin 5’inci 6’ıncı gününde yaşlı bir hanımefendi geldi ve bizi tebrik etti. GEAK ekiplerimiz bu mücadelede destan yazmışlardır. 22 tane kardeşimizi canlı olarak enkaz altından çıkardılar. Halen daha 70 civarında personelimiz ve 40 aracımız orada hizmet veriyor. Kente su verilmiş durumda ama içmesi şu an için tavsiye edilmiyor.

“DEPREM HATIRATI KİTAPLAŞACAK”

Türkiye’de ilk olarak deprem hatırası olarak kitap yazacağız. Bu kitabın yazarları belediyeden oraya giden arama-kurtarma ve çalışmalara katılan personellerimiz anılarını yazacak. Bu yazılanlar toplanıp, kitaplaşacak. Bir deprem ortamında neler yaşanıyor bunları da ortaya koymuş olacağız. Şu anda Gebze’de 71 toplanma bölgesi var ve o bölgelerle alakalı kim ne yapacak onları tanımlayacağız. Maraş Hatay’ın beşte biri hasar görmüş durumda. Depremin ana tahribatı Hatay’da. Aradaki fark zemin sorunu. Zeminin durumuna bağlı olarak tahribat gücü artmış durumda” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.