Büyükakın yoğurdu ‘lale  devri’ni bitirerek yedi!

Büyükakın yoğurdu ‘lale devri’ni bitirerek yedi!

KBB’de Karaosmanoğlu döneminde 20 günlük ömrüne rağmen milyonlarca ekilip halkın yarıştırıldığı lale bu dönem 115 bin adet, görsel güzellik için ekilecek. Büyükakın, CHP’li Taşdemir o dönemi iğneleyince her yiğidin yoğurt yiyişinin farklı olduğunu söyledi

lale.jpg

 

“Lale konusunda yaygın bir ekim yapmıyoruz. Buradaki stratejiyi değiştirdik. Eskisi İbrahim (Karaosmanoğlu) Başkanımızın tercihi idi.


 

tahir-buyukakin-5.jpg

 

Sonuçta her yiğidin ayrı bir yoğurt yiyişi var. 115 bin lale dediğimiz, sadece görsel güzellik katacak. Sembolik bir çalışma. İsraf olmayacak şekilde, daha kalıcı bitkilerin ekilmesi için bir stratejiyle devam ediyor arkadaşlar.”

ÇİÇEK EKİMİNDE YENİ STRATEJİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KBB Meclisi kasım ayı ikinci toplantısında yeni çiçek ekim stratejilerini yukarıdaki cümlelerle izah ederken CHP’li (Çayırova) Meclis Üyesi, Ziraat Mühendisi Halis Koç şu değerlendirmede bulundu:

UZMAN GÖRÜŞÜ: HERCAİ

MENEKŞE DİKİLMELİ

 

halis-koc.jpg

“Lale; 15-20 gün süreyle çiçek açtığı için şu anda biraz daha belediyeler yumrusunu ekiyor. Daha önce çiçeğini ekiyorlardı, maliyet en az üçte bir oranda düştü şu anda. Hâlbuki lalenin yerine kışlık örneğin, bir hercai menekşe, çulha diker. 6 ay açık kalır çiçekleri. Tasarruf amaçlı, 20 günlük ömrü olan bir çiçek için böyle bir gidere gerek olmadığını söyledi Engin (Taşdemir) Bey.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.