Büyükakın, yerin 52 metre altına indi tünellerdeki çalışmaları inceledi

Büyükakın, yerin 52 metre altına indi tünellerdeki çalışmaları inceledi

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilen Gebze-Darıca Metro Hattının yapım çalışmalarını yerin 52 metre altına inerek inceledi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Ayar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ve projenin yapım işini üstlenen yüklenici firmanın teknik ekibinin de hazır bulunduğu incelemede, gelinen mevcut durum hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Sadece burada değil şehrin birçok yerinde tünel çalışmaları imalatı devam ediyor” diyerek şunları kaydetti  “Müteahhit firmamız hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Emeği olan herkese tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Burada en büyük teşekkürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapmak istiyorum. Onların destekleriyle biz bu projeyi bu kadar hızlı bir şekilde yürütebilir hale geldik. Ulaştırma Bakanlığımızın projeyi yüklenmesiyle birlikte çok daha hızlı ilerleme imkânını yakaladık. Bu sayede Metro projemizi bu dönem içerisinde bitirmiş olacağız.” 

EYLÜL 2023’TE TAMAMLANACAK

OSB-Gebze-Darıca Metro Hattı’nın 15.4 KM uzunluğunda ve 11 istasyondan oluşacağı bilgisini de aktaran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, “Şu anda 52 metreye kadar inildi. Tünel ve istasyon yapıları inşa ediliyor. Burada gururlandığımız ve mutlu olduğumuz son derece güzel bir görüntü var. Çok hızlı süren çalışmalarla üç tane daha istasyon yapısında kazı çalışmaları devam ediyor. Allah'ın izniyle bu projemiz planlanan zamanda tamamlanacak. Bu çalışmalar nedeniyle Gebze’de yaşayan halkımıza da sabır ve anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bir aksilik olmazsa planlanan iş programına göre Eylül 2023'te metro projemizin bitmesini planlanıyoruz. Koronavirüs nedeniyle tabi ki sosyal mesafe dikkat edilerek iş sağlığı güvenliği açısından da gereken tür tedbirler alınarak çalışma devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.