Büyükakın tecrübelerini gençlerle paylaştı

Büyükakın tecrübelerini gençlerle paylaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın Kılavuz Eğitim Akademisi’nde “Nesilleri; İnanç, İdeal ve Hünerle Donatmanın Gerekliliği” konulu oturuma katılarak eğitmenlerle deneyimlerini paylaştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Eğitimi Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kılavuz Eğitim Akademisi’nin “Nesilleri; İnanç, İdeal ve Hünerle Donatmanın Gerekliliği” konulu oturumuna katılan Başkan Büyükakın eğitmenlerle deneyimlerini paylaştı. Başkanlığının yanı sıra eğitimci kişiliği ile de ön plana çıkan Başkan Büyükakın, Kılavuz Gençlik projesini hayatının merkezine kulluk bilincini yerleştiren, yaratıcısıyla doğru ilişki kuran insanları yetiştirmek için oluşturduklarını ifade etti. İnsanın kendisine her zaman, dünyada niçin var olduğu sorusunu sorması gerektiğinin altını çizen Büyükakın, varlık sebebimizi aramaya ve varlık sebebimize uygun yaşamaya özen göstermemiz gerektiğini vurguladı.

 

KILAVUZ GENÇLİK’İN MERKEZİNDE SİYER VAR

Kılavuz Gençlik hizmetlerinde ana merkezde o bütün meyvelerin içinde bulunan sert çekirdekte siyer olduğunu belirten Başkan Büyükakın, “Bizim rol modelimiz O’nun güzel hayatı. Hayatının her safhasında yaratıcısıyla, evrenle, insanlarla ve hayvanlarla kurduğu ilişki var. Kuşu öldü diye bir çocuğa taziyeye giden bir peygamberin ümmeti göçmen kuşlara hastane yapan evlatlar oluyor’’ dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZ SİZLERDE CAN BULSUN

Medeniyetlerin insanlar üzerine inşa edildiğini dile getiren Başkan Büyükakın, “Bir medeniyet inşa etmek istiyorsanız önce insan yetiştirmelisiniz. Anadolu topraklarını mayalayan Horasan Erenleri ve niceleri bu anlayışla hareket etmişler ve hep söylediklerini yapan insanlar olmuşlar. Hayatlarının her alanında örnek olmuşlardır.” dedi. Sezai Karakoç’un “Seni öldürmeye gelen sende dirilsin.” sözlerini hatırlatan Büyükakın, “Çocuklarımız sizlerden bir şeyler öğrensin, sizlerde can bulsun. Örnek bir hayatın temelini Kılavuz Gençlik’te ve siz değerli öğretmenlerimizde bulsun” dedi.

 

 “MAHÇUP OLMAYACAK İŞLER YAPACAĞIZ”

“Her işimizde adaletli olmayı, bu ana ekseni kaçırmadan Allah’ın emir ve yasaklarına uygun şekilde yaşamamızı sürdürmeliyiz” diyen Başkan Büyükakın, “Hayat geçici, hayat bitince anlamsız olan her şey de anlamsız olacak. Öldükten sonra mahcup olmayacak işler yapıyorsanız doğru yoldasınız. Burada bize kılavuz olacak, yol gösterici olacak olan nedir dersek hayatımızın merkezine rol model olarak alacağımız kişi O’nda güzel bir örnek var denilen Hz. Peygamberdir’’ ifadelerini kullandı.

 

baskan-2-020.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.