Büyükakın, STK’lar temsilcilerini kabul etti

Büyükakın, STK’lar temsilcilerini kabul etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Erzurum Aşkaleliler Dernek Başkanı Zülküf Eta ve yönetimiyle bir araya geldi.

Türkiye’nin tüm renkleri ve kültürüyle içerisinde çok büyük değerleri taşıdığına vurgu yapılan birliktelikte, Kocaeli’nin zengin Anadolu ruhuna yapılacak katkılar da ele alındı. Görüşmede, kadim Anadolu coğrafyasının yüzyıllardır insanını nasıl mayaladığını da değinilirken, gelecek kuşaklara aktarılacak örf ve adetler başta olmak üzere kültürel zenginlikler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Büyükakın, “Sivil Toplum Kuruluşlarını, milli birlik ve beraberliğin kilit taşı olarak görüyorum. Güzel ülkemizin her köşesinden Kocaeli’mize gelen vatandaşlarımız beraberinde bir tarihi ve bir geçmişi bunun yanında bir kültürü de getiriyor. İşte bu da millet ve şehir olarak bir zenginlik kaynağımızdır” dedi.

“TAMAMLAYICISI OLARAK GÖRÜYORUZ”

Kocaeli’ne hizmet eden tüm Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yakın işbirliklerine dönük adımlar attıklarını ifade eden Başkan Büyükakın, “STK’lar bizim göremediğimizi göstermek, istikametimizi denetlemek ve kentin ortak değerlerine sahip çıkmada rol oynamalıdır” diyerek, şunları kaydetti: “Büyükşehir Belediyesi olarak STK’ları bizlerin tamamlayıcısı olarak görüyoruz. Bugün siz Erzurum Aşkaleli hemşerilerimizin ziyaretini de böyle değerlendiriyorum. Hep birlikte Kocaeli’mizin daha çok gelişmesi ve kalkınması noktasında sizlerin katkılarını şiddetle bekliyoruz.”

“KİLİT TAŞI OLARAK GÖRÜYORUM”

Birlikteliği değerlendiren Başkan Büyükakın, “Sivil Toplum Kuruluşlarını, milli birlik ve beraberliğin kilit taşı olarak görüyorum” diyerek şunları da ekledi: “Güzel ülkemizin her köşesinden Kocaeli’mize gelen vatandaşlarımız beraberinde bir tarihi ve bir geçmişi bunun yanında bir kültürü de getiriyor. İşte bu da millet ve şehir olarak bir zenginlik kaynağımızdır. Dünyada ülkelerin yaşadığı sıkıntılar, ülkemizin bulunduğu bölgedeki birçok olumsuz gelişmeler, aslında bizlerin birbirimize kenetlenmemiz için yeterli birçok sebebi de içerisinde barındırıyor. Bizler ülkemizin ve şehrimizin geleceğe daha güzel bakması için çalışan tüm STK’larımızla iftihar ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak da sivil aklın ve vicdanın yanında yer almaya devam edeceğiz.”

“YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Dünyanın içerisinde geçtiği zor süreçte Erzurum Aşkaleliler Derneği olarak üzerimize düşen tüm ödevleri yapmak için gayret ediyoruz” diyerek birliktelikte düşüncelerini dile getiren Eta, Erzurum’un tüm kültürünü Kocaeli’de yaşatmak ve tanıtmak içinde çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Dernek olarak önümüzdeki süreçte Erzurum’un kadim kültürü başta olmak üzere değerlerini tanıtmak için adımlar atacağız. Aşkale’mizin 3 Mart düşman işgalinden kurutuluş günü başta olmak üzere Kocaeli’de bir dizi etkinliklerimiz de olacak. Milli ve manevi değerlerimizi her fırsatta yaşatacak hizmetlerimizle üzerimize düşen görevleri yapmaya devam edeceğiz. Bu noktada bugün ziyaret vesilesiyle bizleri makamında ağırlayan Tahir Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimize güzel hizmetler yapılması noktasında bizler de katkı sunmaya devam edeceğiz.”

FOTO: BAŞKAN  

 

baskan-2-025.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.