Büyükakın milletvekillerini konuk etti

Büyükakın milletvekillerini konuk etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Burgaz Milletvekillerini konuk etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Burgaz Milletvekilleri Sevim Ali, Fatma Ramadan, Eşref Eşref ile Burgaz İl Başkanı Ahmed Mehmed, Kocaeli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Topaloğlu ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti. Bulgaristan'da 14 Kasım 2021’de yapılan seçimlerin ardından çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi de yüzde 13 oy alarak seçimden üçüncü çıktı. HÖH, bir önceki seçime göre sandalye sayısını 5 artırarak 34 koltuk kazandı. HÖH Partisinin seçimde 341 bin oy alarak parlamentoda 5’inci sıradan 3’üncü sıraya yükselmesi nedeniyle Burgaz Milletvekillerini tebrik eden Başkan Büyükakın, “Sizler bizim baş tacımızsınız. Atalarımızın yadigârısınız. 14 Kasım’daki seçimlerde elde ettiğiniz başarılar içinde sizleri tebrik ediyorum” dedi.

“GAYRET EDİYORUZ”

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi olarak milletvekili sayılarını 26’dan 34’e çıkardıklarını dile getiren Burgaz Milletvekilleri, “Bizler örflerimize, adetlerimize, özgürlüklerimize, haklarımıza ve dinimize sahip çıkmak için kurulduk. 14 Kasım’daki seçimlerde özellikle Kocaeli başta olmak üzere Türkiye’de kurulan sandıklardan çok önemli bir oy aldık. Oy vermeyi teşvik ve imkânların sağlanması nedeniyle sizlere de teşekkür ediyoruz. Tabi siyaset yaparken de değerlerimizi korumak ve çocuklarımız bizim yaşadıklarımızı yaşamasın diye gayret ediyoruz” ifadelerini sarf etti.

“ÖNEMİNE ÇOK İNANIYORUM”

“Atalarımız, öncelikle sizlerin de yaşadığı Balkan ülkelerinde gönülleri fethetti” diyerek konuklarıyla görüş alışverişi yapan Başkan Büyükakın, “Ekonomik anlamda işbirliklerinin önemine çok inanıyorum. Bu nedenle ülkemizde veya şehrimizdeki iş insanlarıyla kurulacak irtibatlar, şirketlerin yüz yüze görüşmeleri, Bulgaristan veya Balkan ülkelerinin tamamında yapılacak yatırımlarla sizlerde o bölgede daha aktif siyaset yapma şansı yakalayacaksınız. Bu nedenle ticari ilişkilerde yatırım çekebilecek alanlarda çalışmalarınızı yürütmeniz son derece yararlı olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelik yapılan istişarenin ardından sona erdi.

 

baskan-2-024.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.