Büyükakın, LGS ve YKS şampiyonlarıyla buluştu

Büyükakın, LGS ve YKS şampiyonlarıyla buluştu

Başkan Büyükakın, YKS’de ilk 1000'e giren ve LGS’de yüzde 1'lik dilimde yer alan öğrencilerle onların velileri, öğretmen ve idarecilerini ağırlayarak tebrik etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren ve YKS'de ilk 1000'e giren başarılı öğrenciler, aileleri, öğretmenleri ve okul idarecileriyle birlikte Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Sınavlarda başarı gösteren öğrencileri tebrik eden Başkan Büyükakın, “Sizleri tebrik ediyorum, çok güzel bir başarı elde ettiniz. Kocaeli’nin yüz akı oldunuz. Ülkemizi çok daha iyi noktalara taşıyacaksınız. Sizleri tebrik ediyorum, başarınızda emeği geçen velilerinize, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık, başarılarınız daim olsun” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ GENÇLERİN ELİNDE

Programda başarılı öğrencilerle tanışan Başkan Büyükakın, aldıkları puanlar, Türkiye dereceleri ve hedeflerindeki okullar hakkında bir süre sohbet etti. Başkan Büyükakın, Türkiye’nin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu söyleyerek, ‘’YKS’de ve LGS’de de güzel bir başarı yakaladınız. İnşallah bundan sonra arzuladığınız, gitmek istediğiniz okullarınızda başarılı olursunuz” dedi.

BAŞARI SAĞLAYARAK İLİMİZİ GURURLANDIR

Ortaokul mezunu öğrencilerin liselere yerleşebilmek için girdiği LGS'ye bu yıl 1 milyon 30 bin 195 öğrenci katılım sağladı. 36 farklı ilden 562 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alDI. Sınavda Kocaeli'deki çeşitli okullardan 9 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS-2023) bu yıl 78 bin 444'ü Kocaeli'den olmak üzere toplam 3 milyon 400 bin lise mezunu katılım sağladı. Bu yıl LGS'de dereceye giren 17 öğrenci ile YKS’de ilk 100'de 10, ilk 500'de 32 ve ilk 1000'de 41 öğrenci olmak üzere toplamda 83 öğrenci başarı sağlayarak ilimizi gururlandırdı. Öte yandan Büyükşehir’in Bilgievleri’nden yararlanan 30 öğrenci LGS’de, Akademi Liseden eğitim alan 113 öğrenci de üniversite sınavında başarılı oldu.

GENÇLER GELECEĞİMİZ, YARINLARIMIZ UMUDUMUZ

Başkan Büyükakın, öğrencileri tebrik ederek başarılarının arkasında öğretmenlerinin ve ailelerinin DE olduğuna değinerek, “Bu gururlu günde sizlerle olmaktan çok mutluyuz. Gençlerimiz bizim geleceğimiz, yarınlarımız, umudumuz. Gelecek onların omuzlarında yükselecek. Sizler bizim her şeyimizsiniz. Bu büyük başarının arkasında üç büyük aktör var. Birisi öğretmenlerimiz; eğitimlerinizi en iyi şekilde alabilmeniz için çok büyük gayret gösterdi. En büyük aktörlerden diğeri de ailelerimiz, onlara çok çok teşekkür ederim ve tebrik ederim” ifadesini kullandı.

İSA TURHAN

VATANA VE MİLLETE FAYDALI İNSANLAR

Hayatının 15 yılı üniversitede geçen biri olarak konuşmasında eğitimin alanında deneyimlerini paylaşan Başkan Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti: ‘’İl genelindeki tüm okullarımız başarılı olabilmek adına üstün bir gayret sarf ediyor. Akademik başarı çok önemli ancak sizlerin iyi bir insan olarak yetişmenizi arzu ediyoruz. Spor ve kültür alt yapınızın gelişmesi için gerekli donanımların sağlanması, sanatla ilgilenmeniz, müzikle ilgilenmeniz bizler için önemli. Çünkü ileride ülkemizi çok daha iyi noktalara taşıyacaksınız. Eğitim ve öğrenim hayatınız tamamlanınca da kendinize, ailenize, çevrenize, vatanımıza ve milletimize faydalı insanlar olacağınıza inancım tamdır.”

BAŞKAN TELEFONLA GÖRÜNTÜLÜ ARADI

Programda Başkan Büyükakın “Asrın felaketi” olarak nitelendirilen ve etkisi bakımından önceki afetlerden daha geniş alanı kapsayan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen, Malatya’da yaşayan ve depremden sonra Kocaeli’nde LGS’ye hazırlanarak Türkiye genelinde 0,77’lik derece ile İstanbul Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’ni kazanan Ömer Faruk ile telefonla bağlantı kurarak kendisini tebrik etti.

GELECEĞİN FİDANLARINA HEDİYE FİDAN

Toplantıda Başkan Büyükakın lise ve üniversite heyecanı yaşayan gençlere büyük bir müjde verdi. Başkan Büyükakın, YKS ile LGS’de başarı gösteren öğrencileri aileleriyle birlikte Büyükşehir’in Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Kerpe Spor ve Eğitim Kampı programıyla ödüllendirdi. Öğrenciler de eğitim alanındaki çalışmalar ve destekleri dolayısıyla Başkan Büyükakın'a teşekkür etti. Başkan Büyükakın, programın sonunda geleceğin fidanları, başarılı öğrencilere fidan hediye edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.