Büyükakın, kurtarma ekiplerini konuk etti

Büyükakın, kurtarma ekiplerini konuk etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sar Arama Kurtarma Derneği Başkanı Erdem Veysel Akın ve İHH Kocaeli Temsilcisi İsmail Yeşildal ile arama kurtarma ekibini makamında konuk etti.

“Günlerce enkazlarda bir cana daha ulaşabilmek için çalıştınız” diyerek konuklarıyla yakından ilgilenen Başkan Büyükakın, “Bölgede şunu bir kez daha görme şansımız oldu. Yıllardır aldıkları eğitimleri en doğru şekilde kullanan arama kurtarma ekipleri vardı. O günlerde cana can katmak için gayret eden tüm arama kurtarma ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Cana can kattınız. Bu çok değerli ve bir o kadar çok zor bir görevdi. Bu zorlu arama kurtarma faaliyetlerine katılanlardan biri olan arama köpeği “Patron” da enkazlardan depremzedelerin sağ kurtulmalarını sağladı” ifadelerini sarf etti.

“DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

“Her zorlukta olduğu gibi nice kavuşmalara vesile olmak için ailesini ardında bırakarak yardıma koşan ekiplerin varlığı herkese büyük bir güç veriyordu” vurgusu yapan Başkan Büyükakın, “Deprem bölgesine gittiğimizde ne yapacağımızı çok iyi biliyorduk. Ekiplerimiz ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Afetlere hazırlık noktasında gönüllülük eğitimi konusunda daha çok çalışmalıyız. Arama kurtarma noktasında eğitimlerimize aralıksız bir şekilde devam etmeliyiz. Biz bunun gereğini her daim yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Enkazdan çıkmış, acı bir hikayesi olan çocuğun başını okşamak, ona her şeyin düzeleceğini, bugünlerin geçeceğini söylemek, ona umut vermek, moralini yükseltmek, başka bir şey. Tüm ekiplerimiz bunu yaptı. Sizlerden ve herkesten Allah razı olsun” ifadelerini sarf etti.

“HEP BİRLİKTE AYAĞA KALDIRIYORUZ”

Deprem bölgesindeki Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına teşekkür eden konuklar, “Sizlerden de Allah razı olsun. Can siparane çalışma yaptınız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede çok emeği var” ifadelerini sarf etti. “Acılar bitene kadar o bölgede olacağız” diyen konuklarına bir kez daha teşekkür eden Başkan Büyükakın, “Sivil yapıların önemini deprem bölgesinde bir kez daha gördük. Deprem bölgesindeki kadim şehirlerimizi, tarihimizi ve kültürümüzü yeniden hep birlikte ayağa kaldıracağız” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelikler, yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.