Büyükakın "İnsanı deprem öldürmüyor”

Büyükakın "İnsanı deprem öldürmüyor”

1999 Marmara Depreminde hasar alan ve günümüze kadar gelen yapılara ilişkin yıkım çalışmaları kapsamında, Körfez ilçesinde hasarlı binaların yıkımına başlandı.

1999 Marmara Depreminde hasar alan ve günümüze kadar gelen yapılara ilişkin yıkım çalışmaları kapsamında, Körfez ilçesinde ki hasarlı bina yıkımlarına başlandı Yıkım işlemine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt katıldı. Yıkımda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Kocaeli’de Kasım 2020 itibariyle 1477 orta hasarlı olmak üzere toplam 1502 tane hasarlı binanın olduğunu ve tek gündemlerinin bu şehri gelecekteki risklere ve depreme hazırlamak olduğunu söyledi. 

 

"240 ADET HASARLI BİNAYI YIKTIK"

Kasım 2020 itibariyle ağır ve orta hasarlı bina sayısı 1502 idi. Deprem kentin en hayati gerçeklerinden biri. Hazırlıklı olmamız lazım. Harekete geçmemiz lazım. O günden bu güne 240 adet hasarlı binayı yıktık. Bugün yine 9 tane ağır hasarlı bina var. Toplam 30 tane bina daha yıkacağız. Toplamda 1262 adet hasarlı yapı kalmış olacak. 8 tane hasarlı bina yıkıldıktan sonra kalan 4 binanın yıkımı devam edecek. Bu 4 hasarlı binanın 2 si İzmit diğerleri Başiskele ve Derince de. Diğer binalarda tahliye işlemi devam ediyor. Biter bitmez yıkıma başlayacağız.

 

"ORTA HASARLI 1200'ÜN ÜZERİNDE BİNA VAR"

Bizim bütün gündemimiz bu şehri gelecekteki risklere ve depreme hazırlamak. Yarın deprem olduğunda ah vah yapmamak. Aslında İnsanı deprem öldürmüyor. Orta hasarlı 1200'ün üzerinde bina var. Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi için bir hukuki prosedür var. Bu şehri depreme hazırlama konusunda kararlıyız. Deprem jeolojik bir gerçek. Deprem olacak ve olmaya devam edecek. Biz konuşmak yerine iş yapmalıyız. İnşallah depreme çok kısa bir zamanda en hazırlıklı illerden biri olacağız. " İfadelerini kullandı. Konuşmalar sonrası hasarlı binaların yıkımına başlandı.

 

yikim-5.jpeg

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.