BÜYÜKAKIN: “Darbeler tarihi 1908’de başladı”

BÜYÜKAKIN: “Darbeler tarihi 1908’de başladı”

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kartepe genişletilmiş 63. ilçe danışma toplantısına katıldı.

Büyükakın, Türkiye’de ki darbeler tarihinin  1908’de  Abdülhamid’e yönelik  darbeyle başladığını ileri sürdü.
“Türkiye’de darbelerin tarihi 1908’de başladı” diyerek konuşmasını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Evvelinde de vardı, daha eskisinde başka başka oyunlar da oynanmıştı. Ama darbelerin tarihi 1908’de Abdülhamit Han’a karşı yapılan darbeyle başladı. Hareket Ordusu’nun Abdülhamit Han’ı tahtan indirmesinin ardından başımıza örülen çorapları hepimiz hatırlıyoruz. Onun ardından bir sürü darbe devam etti. Ortak özelliği şudur. Kendilerine bu memlekete hizmet etme görevi verilmiş olanlar, ister sivil bürokrasi olsun ister asker bürokrasi olsun, kendilerini devlete bu devletin milletine hizmet etmek için görev verilmiş olanlar, kendilerini halkın üstünde tutular.

HEPSİ AYNI KAFADALAR

 Kendilerini bu milletin üstünde tuttular. Ortak yanları buydu. Hepsinde aynı kafa vardır. Halk için halka rağmen lafı bu milletin kulaklarından asla çıkarılmamalı, asla unutulmamalıdır. Halkın en iyi şeyi bileceğini, milletin iradesinin üzerinde başka bir irade olamayacağını bizim genç nesillerimize güçlü şekilde öğretmemiz ve onlara bunu unutmayacak bir şekilde her seferinde hatırlatmamız gerekiyor. Aksi takdirde birileri durumdan vazife çıkarırlar, geçmişte çıkardıkları gibi bundan sonra da çıkarırlar. Bu vazifeleri saydıkları şeylerle bu millete kendilerine göre kıyafet biçerler.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.