Büyükakın, “Büyük müjde, inanılmaz fırsat”

Büyükakın, “Büyük müjde, inanılmaz fırsat”

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan karara göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Kocaeli’ye büyük müjde geldi. Kocaeli’de yapımı gerçekleştirilecek olan Kocaeli Kuzey hafif raylı sistem hattı ile ilgili Kocaeli Sanayi Odası’nda (KSO) açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu büyük bir müjde hatta inanılmaz bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Körfez ile Kartepe arasında yapılacak raylı sistem Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak resmi gazetede yayınlandı. Körfez Dubai Port istasyonu, Derince, İzmit ve Kartepe Uzunçiftlik istasyonu arasındaki hatta 17 istasyon bulunacak. 1 aşamadaki hattın uzunluğu 25 kilometreyi bulacak. 2’nci etap çalışma ile hattın uzunluğu 33.3 kilometreyi bulacak. Hat, Körfez’de Atalar, Kartepe’de ise Cengiz Topel’e kadar uzanacak ve istasyon sayısı 23’e ulaşacak. Körfez’den Kartepe’ye uzanacak raylı sistem sayesinde Kocaeli’de ulaşımda büyük rahatlık yaşanması bekleniyor.

TAHİR BÜYÜKAKIN KSO’DA KONUŞTU

Konu ile ilgili Kocaeli Sanayi Odası'nda açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ““Kuzey Metro Hattı üzerinde bir süredir çalışıyordum. Kuzey metro bizim şehrimizin toplu taşıması açısından son derece kritikti. Sonunda oldu. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıktı. Kanun çıktıysa bu işler gider. Bir sene erken ya da geç biter ama biter. Kocaeli'nin artık Kuzey metrosu olacak. Önemli olan bu kararın alınmasıydı. Bu metro hattı, Cengiz Topel Hava Limanı ile Körfez'e kadar olacak. Hat 35 kilometreye çıktı. Bütçesel problemlerden dolayı da iki ayrı aşamada düşünüldü. Birinci etapta 18 istasyon düşünülüyor

300 BİN KÜSÜR YOLCU TAŞIYACAK
1.8 milyar dolarlık (50 milyar TL) bir yatırım 400 milyon dolar civarında metro araçları yapılacak. İlk hizmete 80 tane metro ile başlayacak. Günlük yaklaşık 300 bin küsür yolcu taşıması ön görülüyor. Gebze Darıca ve OSB’lerin bulunduğu bölgelerin metrosu ulaştırma bakanlığına devredilmişti. Bu da aynı şekilde. Bu yatırımı Büyükşehir Belediyesi yapmaya kalktığı zaman maalesef 6 yıla ihtiyacımız var ve bu 5 yılda başka hiçbir şey yapmamamız gerekecekti. Şehrimizin kaynaklarıyla metro yapmak yerine merkezi hükümetin kaynaklarıyla yapmak çok daha mantıklıydı. Ulaştırma Bakanlığından talep ettik uygun görüldü. Bu büyük bir müjde hatta inanılmaz bir fırsat" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.