BÜYÜKAKIN: “Allah kitaptan ayırmasın”

BÜYÜKAKIN: “Allah kitaptan ayırmasın”

Dünya Okuma Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bütün kitap severlerin ve yazarların dünya okuma gününü kutladı.

26 Ekim 1966’da UNESCO Genel Kurulu’nda uluslararası okuryazarlık günü ilan edilen 8 Eylül, 1967'de ilk kez kutlanmıştı. Okuryazarlığın bireyler ve toplumlar için önemini vurgulayan Dünya Okuma Günü, Türkiye’de ve dünyanın pek çok ülkesinde coşkuyla kutlanıyor.
Dünya Okuma günü nedeniyle bir tebrik mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın özetle şu  şu ifadelere yer verdi, “ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, olarak biz de hayatı, insanı ve dünyayı okumak için bir kapı açtık. O kapı o kadar büyüktü ki önce Kocaeli’yi, ardından dünyayı içine aldı. Bugün Türkiye’nin en büyük kitap fuarının ev sahibiyiz. Artık bir kitap şehriyiz. Gençlerimize ve okumaya, kendini geliştirmeye merakı olan herkese yeni dünyaların kapılarını açıyoruz… İnanıyorum Büyükşehir Belediyesi olarak kültürümüze ve edebiyatımıza verdiğimiz destek artıkça çok daha mutlu bir Kocaeli’yi el birliğiyle kurduğumuzu göreceksiniz. Sözlerime son verirken herkese bol okumalı günler diliyorum. Allah kitaptan ayırmasın.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.