Büyüka: Altyapı maltyapı yok, bizi kandırıyorlar

Büyüka: Altyapı maltyapı yok, bizi kandırıyorlar

Usta yorumcu Şansal Büyüka, Karamürselli yıldız futbolcu Merih Demiral'ın, Fenerbahçe'nin elinden kaçış serüveni hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Büyükka, "Bu adamı elinden kaçırıyorsa altyapı hocalığı yapma, git kavun, karpuz sat tabii iyi maldan anlıyorsan, bunlar yine bize "kelek" satar" diye konuştu.
Usta yorumcu Şansal Büyüka, Milliyet'e Merih Demiral'ın Juventus'a transferini değerlendirdi. Türkiye'deki altyapı sistemine eleştirilerde bulunan Büyüka, "ltyapı hocalarının “yetersiz” dediği Merih, 18 milyon euro karşılığında Juventus’la sözleşme imzaladı. Ne altyapı hocalarıymış ama... “Altyapıyı bıraksınlar , gidip kavun karpuz satsınlar” diyeceğim ama iyi maldan bu kadar anlıyorlarsa, millete de kavun, karpuz diye “kelek” yedirirler" dedi. 
Büyüka'nın açıklamalarının tamamı şu şekilde; 
İşin şakası bir yana... Türkiye’de altyapı kriterleri, altyapı hocaları kelimenin tam anlamıyla “facia”... Adeta dökülüyorlar. Düşünün, Fenerbahçe altyapı hocaları avuçlarının içindeki futbolcunun yeteneklerini göremeyecek kadar yetenek avcılığından yoksunken, Portekiz üçüncü lig takımı binlerce kilometre uzaktan Merih Demiral’ı görüp transfer ediyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.