Büyük Zafer’in 99. Yılı coşkuyla kutlanacak

Büyük Zafer’in 99. Yılı coşkuyla kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yılı vesilesiyle buğum tüm yurtta olduğu gibi Gebze’de de coşkuyla kutlanacak.

Gebze’de Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak saat: 10.00’da Gebze Kent Meydanı Belediye Hizmet Binası Önünde Atatürk Anıtına Çelenklerin sunuluşu ile başlayacak. Çelenk sunma töreninin ardından saat 10.30’da Kent Meydanı’nda resmikabul töreni gerçekleştirilecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Gebze Kaymakamı Mustafa Güler yayınladığı mesajda, “Bugün; Milletimizin ve Kahraman Türk Ordusunun, Başkomutanı büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde, milleti ile bütünleşerek 99 yıl önce gerçekleştirdiği büyük zaferi kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı'nın ilk dönemlerinde, zor şartlar ve her türlü imkânsızlıklar içerisinde tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde kahraman milletimizin azim ve kararlılığı ile 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde zaferle taçlanmıştır. Ulusal egemenliğimiz yolunda kazanılan en şanlı zaferin tarihi olan 30 Ağustos aynı zamanda 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı tarihtir.

 

“EN MÜHİM BİR DÖNÜM NOKTASI”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos'un önemini şu şekilde belirtmiştir;30 Ağustos muharebesi tarihimizin en mühim bir dönüm noktasını teşkil eder. Milli tarihimiz büyük ve parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin neticeli ve bütün tarihe, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni yön vermekte kesin tesirli böyle bir meydan muharebesi hatırlamıyorum. Hiç şüphe edilmemeli ki yeni Türk Devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı. Bu sahada akan Türk kanı, bu semada uçan şehit ruhları, Devlet ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır’ Ağustos ayı, milletimiz için hep zafer ayı olarak değerlendirilmiştir. Anadolu’da 1071 Malazgirt zaferiyle başlayan zafer serisinin en değerlilerinden birisi 30 Ağustos Zafer Bayramıdır.

 

“KURTULUŞ SAVAŞININ NİHAİ ZAFERİDİR”

30 Ağustos; Anadolu'nun tek bir yumruk olarak, dış ve iç odakların ihanetleri karşısında ve yokluklar içerisinde büyük fedakârlıklarla verdiği kurtuluş savaşının nihai zaferidir. Türk Milletinin, her türlü zorluk ve mahrumiyet içinde nedenli büyük başarılar elde edebileceğini göstermiş, tüm dünya milletlerine bir kurtuluş ümidi olmuştur. Türk ordusunun milleti ile bütünleşerek, birlik ve beraberlik içinde, azim ve sabırla, makûs talihini parçalayışının en büyük eseridir.  Türk milletinin, hürriyet ve istiklal fikrinin ölmez bir abidesidir. Bugün bize düşen en temel görev bu kutlu zaferi; çocuklarımıza, gençlerimize gereği gibi anlatmaktır. Bu topraklar kolay kazanılmış topraklar değildir, her bir karışında şehitlerimizin kanı, gazilerimizin alın teri vardır. Bu duygu ve düşüncelerle Gebzeli hemşerilerimin nezdinde Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlar, başta bu kutlu zaferi bizlere hediye eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şanlı tarihimizin her döneminde bu toprakları bize ebedi vatan yapma uğrunda canını feda etmiş Aziz Şehitlerimizi rahmetle anarken, onların aziz emanetlerini ve gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.