Büyük Vaatlerle Küçük Yatırımlar: Koç Holding Adı Altında Siber Dolandırıcılık

Büyük Vaatlerle Küçük Yatırımlar: Koç Holding Adı Altında Siber Dolandırıcılık

Siber dolandırıcılar, büyük şirketlerin güvenilirliğini kullanarak vatandaşları tuzağa düşürmeye devam ediyor. Küçük bir yatırım ile büyük kar vaadi sunan siber dolandırıcılar, yapay zeka ile üretilmiş videolar ve taklit internet siteleri aracılığıyla insanları ikna etmeye çalışıyor. Hatta bu görselleri ve internet sitelerini sponsorlu yayınlayarak, geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor.

İnternet kullanıcılarını hedef alan dolandırıcılar, son yöntemleri ile 'yok artık' dedirtiyor. 7 veya 8 bin TL'lik yatırımla haftalık 17 bin TL gibi bir kar vaadinde bulunan bu kişiler, yapay zeka ile hazırlanmış Koç Holding yöneticilerinin sahte fotoğraf ve videolarını kullanıyor. Ayrıca, birçok kişinin e-postasına ödeme yaparak sponsorlu tanıtım gönderileri yollayıp tuzağa düşürmeye çalışıyor. İşte detaylar...

YÜKSEK KAR VAADİ İLE DOLANDIRICILIK

Dolandırıcılar, vatandaşlara 7 veya 8 bin TL yatırım karşılığında haftalık 17 bin T'den aylık 70 bin TL getiri vaadiyle yaklaşıyor. Profesyonelce hazırlanmış internet siteleri üzerinden kişisel bilgileri toplayarak, sponsorlu videolar veya e-posta yoluyla gönderilen reklamlarla, kullanıcıları "2024 için hisse senedi gelir planı" başlığı altında faaliyet gösteren web sitelerine yönlendiriyorlar.

1715775986236-kocaeligundem.webp

1715775986228-kocaeligundem.webp

1715775986252-kocaeligundem.png

YANILTICI MAKALE VE FOTOĞRAF KULLANIMI

Koç Holding'in adını kullanarak kurulan bu taklit platformlarda, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç'un fotoğrafları ve yanıltıcı makaleler yer alıyor. Bu içerikler, yatırım platformlarında büyük kazançlar elde etme fırsatı sunuyor gibi gösteriliyor. Haberin alt kısmında "Koç Yatırım Platformu'nda Kazanmaya Nasıl Başlanılacağına dair talimatlar" başlığı altında, "Ömer Koç tarafından sağlanan bağlantıya" ifadeleriyle, "Buradan kaydolun ve kazanmaya başlayın" linkine tıklanması isteniyor. Siteye giriş yapıp kişisel bilgiler verildikten sonra, müşteri temsilcisi ile irtibat kurularak dolandırıcılık faaliyeti gerçekleştiriliyor.

UYARI YAPILDI AMA DOLANDIRICILAR DURDURULAMADI

Koç Holding, artan şikayetler üzerine 24 Nisan'da yazılı bir açıklama yaparak, bu tür sahte hesaplar ve sitelere karşı hukuki mücadele başlattığını ve bu tür içeriklere itibar edilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Ancak, dolandırıcılar aynı yöntemi daha da geliştirerek vatandaşları tuzaklarına düşürmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İşte, 15 Mayıs 2024 tarihli bir gönderi ve adım adım dolandırıcılığa ait görüntüler…

--

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.