Büyük İskender’in Atı 31 Ocak’ta sahneleniyor

Büyük İskender’in Atı 31 Ocak’ta sahneleniyor

Tiyatroadam, Büyük İskender’in Atı adlı sistem komedisini 31 Ocak Pazartesi günü akşamı Gebze’de BİLKAR’ın ev sahipliğinde sahneleyecek

Gebze’nin kültür sanattaki aktif sivil toplum örgütü Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR, tiyatroseverleri muhteşem bir sistem komedisi ile buluşturuyor. Tiyatroadam tarafından sahneye konulan Büyük İskender’in Atı adlı oyun 31 Ocak Pazartesi günü akşamı Gebze’de, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde saat 19.45’te sahnelenecek.

Oyunun biletleri Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nden ve BİLKAR’dan (0533 719 85 42) edinilebilir.

 

Bulgar yazar Stefan Tsanev’in yazdığı oyun dilimize Hüseyin Mevsim tarafından çevrildi. Oyunda yönetmenliği ise Deniz Özmen üstlendi. Oyunda rolleri Berk Yaygın, Cihan Türk, Deniz Özmen, Ediz Akşehir, Esra Şengünalp ve Gökhan Azlağ paylaştı.

OYUNA DAİR

Bulgaristan' da terkedilmiş bir köyün meyhanesinde biraraya gelen, açlık ve sefalet içinde yaşayan, meyhaneci, papaz, emekli bir albay, çingene ve bir kadın öğretmen, etrafta buldukları dört tane nalla hayali bir atı nallarlar…

Büyük İskender' in Atı, bireysel deliliğin, insanlık tarihi boyunca inşa ettiğimiz kollektif deliliğin yanında ne kadar zararsız ve masum kaldığının metaforudur.

"Koskoca devletler uydurdukları sınırlar için milyonları katlediyor da birkaç moruk hayali bir at uğruna birbirini delmiş çok mu?"

 

tiyatro-2-002.jpg

 

 

tiyatro-1-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.