Büyük işçi direnişinin 51. Yıldönümü

Büyük işçi direnişinin 51. Yıldönümü

15-16 Haziran 1970 Büyük İşçi Direnişinin 51. Yıldönümü vesilesiyle Gebze’deki sendikalar bugün bir yürüyüş gerçekleştirecek.

1970'te, çalışma yaşamını ve temel sendikalar mevzuatını düzenleyen 274 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Yasası ile 275 sayılı Sendikalar Yasası'nda değişiklik yapan tasarıya karşın işçilerin başlatmış olduğu ve tarihe 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi olarak geçen direnişin bugün 51. Yıldönümü. 16 Haziran'da ise Gebze'den başlayan işçi yürüyüşü vesilesiyle DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası bugün bir yürüyüş gerçekleştirecek. 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişinin 51. Yıldönümü vesilesiyle DİSK’e bağlı sendika başkanları gazetemize özel açıklamalarda bulundu. DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1Nolu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, “Bugün 15-16 Haziran’lara susamış bir işçi sınıfı var. Bugün işçi sınıfının ihtiyacı olan 15 Haziran’lardır. 15-16 Haziran’ları yasaklayan baskıcı zihniyetin bugün de kendisini güncelleyerek devam ettiğini görüyoruz. Ne yazık ki bugün yasaklarla bu zihniyet işçi sınıfına baskı yapmaya devam ediyor. İşçi sınıfı için büyük bir önem arz eden 15 -16 Haziran’lar bizlere yol göstermeye devam ediyor” dedi.

“GÜCÜMÜZÜ O ŞANLI DİRENİŞTEN ALIYORUZ”

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın da direnişin yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Türkiye’de gerçek sendikacılığın önüne geçilmek için sermaye ve hükümetin barajlar kurarak buna engel olunmasına karşın DİSK’in genel başkanı ve kurucularının başlatmış olduğu büyük mücadelenin olan 15-16 Haziranın 51. Yıldönümü.  İşçi sınıfı olarak gücümüzü o şanlı direnişten alıyoruz. İşçi sınıfı olarak mücadelemizde büyük önem arz eden 15-16 büyük işçi direnişinin 51. Yıldönümünde 51 arkadaşımızla Gebze’de bir yürüyüş başlatacağız. Direnişin 51. Yıldönümü başta işçi sınıfına ve tüm herkese kutlu olsun” diye konuştu.

“ŞANINA YARIŞIR BİR BİÇİMDE KUTLADIK”

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 51. Yıldönümü vesilesiyle örgütlü oldukları tüm işyerlerinde bu direnişi kutladıklarını ifade eden DİSK/Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal, “15-16 Haziran’ın büyük ve şanlı direnişinin 51. Yıldönümünde başta direnişte olduğumuz tüm işyerleri başta olmak üzere tüm Türkiye’nin her yerinde bunu direnişin şanına yarışır bir biçimde kutladık. İşçi sınıfının örgütlü mücadelesindeki önemli günlerden biridir. DİSK’in kapatılmasına varan sarı sendikacılığı öne çıkarılmasına karşın verilen bir mücadele idi. Bu şanlı direnişin 51. Yıldönümü bir kez daha kutluyoruz” dedi. 15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 51. Yıldönümünde DİSK’e bağlı sendikalar bugün saat: 14.00’da Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydan’da bir yürüyüş başlatacak.

Haber: Barış Ayar

 

selcuk-ciftci-001-001.jpg

necmettin-aydin-012-001.jpg

erdal-kopal-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.