Bütçedeki artış gerçekleşme  oranından çok daha kıymetli

Bütçedeki artış gerçekleşme oranından çok daha kıymetli

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 2020 faaliyet raporuna dair CHP Grubu eleştirisinde, “Küçülme” eleştirisine katılmadığını söyledi: “Bütçe rakamındaki artışın, bütçenin gerçekleşme oranının artmasından daha kıymetli.”

 

biyik-ile-selim-ozcan.jpg

Darıca Belediye Meclisi’nin nisan ayı olağan toplantısında 2020 yılının faaliyet raporunu değerlendiren Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık aynı zamanda CHP Grubu’nun eleştirilerini de değerlendirdi. Eleştirilerde “Küçülme” olduğuna dair tespite katılmadığını kaydeden Bıyık, “Bütçe rakamındaki artışın, bütçenin gerçekleşme oranının artmasından daha kıymetli” diye konuştu.

 

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP Grubu’nun geçen yılki (2019) bütçeyi yüzde 68’lik tutma oranı üzerinden eleştirdiğini hatırlatıp 2020 bütçesini beraber konuşarak, “Hayali bir bütçe yapmayalım” düşüncesiyle hazırladıklarını söyledi. Bütçe rakamındaki artışın, gerçekleşme oranının artmasından daha kıymetli olduğunu belirten Bıyık şöyle devam etti:

RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ

 

muzaffer-biyik-4.jpg

“Yüzde 96 tutturalım diye bir hedefimiz olsaydı, 2021 –tahmini- bütçesi 221 milyon falan olurdu.

‘Küçülme’ eleştirisine asla katılmıyorum. Rakamlar yalan söylemez.

Büyükşehir Belediyesi, bizim belediyemiz Topu atacak bir yerimiz yok. Büyükşehir ile birlikte, canla başla çalışıyoruz.

Sizler kadar ben de sahadayım. Şahsım, meclis üyelerim, teşkilatım problemlere vakıfız.”

TAKILDIĞIM TEK NOKTA…

Battal Gazi Caddesi’nde ivedi şekilde çalışma yapılacağını, ana cadde üzerinde Büyükşehir’in gereğini yerine getirmesinin ardından planlamalarını hayata geçireceklerini kaydeden Bıyık, CHP raporunda takıldığı tek noktanın bazı cadde ve ara sokaklardaki bozukluklar olduğunu kaydetti:  

BİR AY İÇİNDE ASFALT

BAKIM PROBLEMİ OLMAYACAK

“En kısa sürede yapım ihalesi gerçekleşecek. Bu yıl biraz da kışın ağır geçmesi olumsuz etkiledi. 2020 sonunda da ciddi bir altyapı girişimi, 80 milyonluk altyapı yatırımında bulunduk ve halen devam eden işler var. Her taraf toz, toprak, çamur. Ekiplerimiz toplamak için çalışıyor. Bir ay sonra ana caddeler ve ara sokaklarda asfalt bakımıyla ilgili problem olmayacak.”

ŞİKÂYETLERİN ÇOĞU ÇÖP

KONTEYNERİNDEN İDİ…

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gelen şikâyetlerin çoğunun çöp konteynerleri ile ilgili, çöp kovası alım ihalesi kaynaklı olduğunu kaydeden Bıyık, “Günümüzde öyle bir problem yok. Şikâyetler ciddi derecede azaldı” dedi.

İKİ YILI HESAP VERE

VERE GERİDE BIRAKTIK

Büyükşehir Belediyesi ve AKP Meclis Grubu ile birlikte seçim beyannamesi esasıyla çalıştıklarını belirtip kimi üst yapı çalışmalarına ve projelere kısaca değinen Bıyık, “İki yılı hesap vere vere, kimsede soru işareti kalmadan, geride bıraktık.

MECLİSLER VE İHALELER

CANLI YAYINLANIYOR

Tüm meclis toplantıları ve ihaleleri canlı yayınlıyor, her şeyi milletin gözü önünde gerçekleştiriyoruz. Hesap verebilir belediyecilik anlayışı içinde bu beş yıllık sürecin bitiminde alnımız ak şekilde, hesap verebilecek durumda olacağız. Sonrasında takdir yerel seçimde, millete ait olacak” diye konuştu.

DENİZE KARIŞAN PİS SUYA İNCELEME

Muzaffer Bıyık; yine CHP raporunda yer alan denize akan pis su kaynaklı sorunlara dair konularla ilgileneceklerini, Balyanoz Koyu’nda terfi istasyonundan kaynaklı sorunu İSU ile görüşeceklerini, Millet Bahçesi önündeki sorunu ise inceleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Facebook/Darıca Belediyesi meclis canlı yayını

Fotolar: Arşiv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.