Bütçe halk için kullanılmalı

Bütçe halk için kullanılmalı

Gebze Emek ve Demokrasi güçleri, son zamlar üzerine yine meydana indi. Hükümet istifaya davet edilirken birlik çağrısında bulunuldu. Bütçenin halk için kullanılması istendi

Gebze Emek ve Demokrasi güçleri, yapılan son zamlar üzerine bir kez daha meydana indi. Gebze Eskiçarşı’da tarihi çeşme önünde vatandaşa bildiri dağıtıldıktan sonra yine Eskiçarşı içinden Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’na sloganlar eşliğinde yüründü ve basın açıklaması yapıldı. Kısa yürüyüş ve basın açıklamasına CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, SOL Parti Gebze İlçe Başkanı Okan Şimşek, HDP Gebze İlçe yöneticileri de katıldı. “Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri alınsın”, “Vergide adalet istiyoruz”, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Söz yetki karar halk iktidara”, “Patronlara değil emekçiye bütçe”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Hükümet istifa” sloganları atıldı. Basın açıklaması Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır tarafından okundu. Bahadır şunları kaydetti:

DİKİŞ TUTMUYOR. TENCERE KAYNAMIYOR

“Türkiye krizde. Tek adam rejimi Türkiye’yi krize sürükledi. Bir günde yaklaşık yüzde 25 fakirleştik. Ekonomi dikiş tutmuyor. Türk Lirası tarihinin en büyük değer kaybını yaşıyor. Yanlış dış politikada ülkemizi Suriye’de, Afganistan’da ateş çemberine tutuyor. Kayırma, rüşvet, yolsuzluklar, çetelerle örülü binbir türlü rezillik ortalığa saçılmış durumda. Bir avuç sömürücü zorba kamu kaynaklarına el koyarak derelerimizi, ormanlarımızı, kıyılarımızı yağmalıyor, saltanat sürüyor. Krizin faturasını ise halk ödüyor. Vergiler ve zamlar ile hayat pahalılığı aldı başını gitti. Tencere artık kaynamıyor.

ŞİMDİ BİRLEŞME ZAMANI

Yeni zam ve vergilerle hayat pahalılığı aldı başını gitti. Gençler başını sokacak ev, yurt bulamıyor. Bu harami düzeni emekçi halka baskı ve sefalet, bir avuç para babasına ise saltanat demektir. Artık yeter.

Şimdi birleşme zamanı. Haramilerin saltanatına son vermek için birleşme zamanı.

Bütçe bizim bütçemiz, halkın bütçesi. Bizden alınanlar eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe değil silahlanmaya, iktidarın destek beklediği çevrelere peşkeş çekiliyor.

BİZE AİT OLANI ALMAYA GELİYORUZ

Oysa bütçe, geçinemiyoruz diyen herkesin bütçesi ve bütçe halk için kullanılmalı. Bütçede asgari ücret belirlenirken geçinemiyoruz diyenleri hep birlikte omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz. Bizlere dayatılan satış sözleşmelerini ya da TÜİK’in manipüle ettiği enflasyon rakamlarını kabul etmiyoruz. Bir gecede fakirleşmeyi kabul etmiyor, gelirde ve vergide adalet istiyoruz. Artık yeter. AKP iktidarına sesleniyoruz. Teslim olun. Halk olarak bize ait olanı almaya geliyoruz.

BİRLEŞELİM

İşçiler, emekçiler, devrimciler, çiftçiler, birleşelim. Haramilerin saltanatına son vermek için birleşelim. Ülkemizi tek adam rejiminden kurtarmak için birleşelim.”

 

meydanda-001.jpgtencere-001.jpg

 

yuruyus-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.