Bütçe eksi 65 milyondan Artı  146 milyona çıktı

Bütçe eksi 65 milyondan Artı 146 milyona çıktı

Basın mensuplarıyla buluşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “2018’de eksi 65 milyon TL bütçe yapısı olan belediye yapısını iyileştirerek 2019 artı 63 milyon, 2020’de ise artı 146 milyon bütçeyle yılımızı kapattık. ”dedi.

Yerel basının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz 2 yıllık hizmet dönemini anlattı.

Birkaç konuda özellikle bütçe disiplini, personel disiplini, mali disiplini konusunda radikal uygulamalar devreye aldıklarını ifade eden Başkan Büyükgöz şunları söyledi:

“Belediye seçimi olunca hemen binalar yapılsın, parklar yapılsın, başka hizmetler, görünen bir şeyler olsun beklenir ve istenir.  Tabi ki temel hedef bunlardır.  Ama ister belediye olsun ister bir şirket olsun, ister kamu kurumu olsun o kurum mali disiplin yönüyle, personel disiplin yönüyle yapısal reformlarla alakalı sorunlarını çözmeden bir süreci devam ettirmek istiyorsa uzun vadede sürdürülebilir yönetilebilme özelliğini kaybeder.

Biz öncelikli olarak Gebze’nin yapısal sorunlarını ele aldık.  Bunlarla görünen hizmetlerden çok görünmeyen hizmetler niteliğinde.

SESSİZ DEVRİM YAPTIK

Bugüne kadar 30 milyon metrekarelik alanda tapu işlemleri tamamlandı ve insanlara tapuları verilecek.  Bu bir sessiz devrimdir. Yavuz Selim bölgesinde mülkiyet sorunu çözüldü bugün 3 bin 300 vatandaştan 2 bini işlemlerin başlattı, tapularını aldı alıyor ve devam ediyor.  Hedef olarak 2021 yılını sonuna kadar biz imarla ilgili Gebze’de meselelerin konuşulmayacağı bir sonucu yakalamak için gayret ve çaba gösteriyoruz.

EKSİ 65 MİLYON İLE ALDIĞIMIZ BÜTÇE ARTI 146 MİLYON

Bakın 2018’de eksi 65 milyon TL bütçe yapısı olan belediye yapısını iyileştirerek 2019 artı 63 milyon, 2020’de ise arıt 146 milyon bütçeyle yılımızı kapattık. Öz kaynaklarımızla bunu yaptık. Yaptığımız her şey kendi varlığımızla, kendi kaynağımız ve imkânlarımızla.

2019 derlenip toparlanma yılı oldu. 2020’de ise pandemi ile birlikte bütün çalışmalarımız farklılaştı. Bütün atacağımız adımlarda yarını öngörme, yarını değerlendirebilmek için birçok kriterleri masaya koyduk. Pandemi ile birlikte gelir kaynakları düşmeye başladı. Harcama gelirleri farklılaşmaya başladı.  Önce insan, önce insan sağlığı, önce insanın yaşaması diyerek önceliğimizi sağlıklı ilgili mücadeleye odaklandık.

TEMEL ATMALARA BAŞLAYACAĞIZ

Sarı Cami projesinin temeli atıldı,  inşaatı başladı devam ediyor.  Yine önümüzdeki günlerde İlyasbey projesinin ihalesi yapılmış olacak ve diğer taraftan trafik eğitim parkı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi veya buna benzer çalışmalar fizikİ ihaleler önümüzdeki günlerde peş peşe gelmeye başlayacak. 2021 yılının ilk 6 ayı projelerin ihalelerin tamamlanması ve hız bir şekilde başlanması konusunda gayret ve çabamız olacak.”

2 BİN 800 KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRDİK

Büyükgöz ayrıca istihdama yönelik çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “Bize başvuran 3 bin 200 kişiden, 2 bin 800’ünü işe yerleştirmişiz.

Hali hazırda da 500-600 talep var. Gebze’de bölgemizde vasıflı eleman yetiştirme sorunu var. Bu çerçevede de Sakarya Üniversitesi’yle protokol imzaladık.  ‘Maharet  Sizden Belgesi Bizden’ eğitim ve istihdam projesini başlatmış olacağız. Başlangıçta 11 bölümde mesleki kurs açacağız. Tatlıkuyu’da bir yer hazırlandı ve eğitim sonunda bunlara sertifika verilecek” dedi.

toplu-040.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.